Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:51 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Razie a polițiștilor de la Transporturi. Zeci de dosare penale întocmite. 7 minori lipsiți de supraveghere depistați

ro

04 Aug, 2018 10:42 1147 Marime text
În ultima săptămână, polițiștii de la transporturi au depistat 5 persoane urmărite, 7 copii lipsiți de supraveghere, au întocmit 68 de dosare penale și au depistat alte 45 de persoane bănuite de infracțiuni în dosare penale înregistrate inițial cu autor necunoscut. În alte 22 de situații au intervenit pentru ajutarea persoanelor aflate în dificultate.
 
Potrivit Poliției Române, în perioada 28 iulie – 3 august a.c., sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi a Poliției Române, polițiștii au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea infracționalității incidente transporturilor feroviare, aeriene și navale, în 195 de aerogări, obiective economice, rute feroviare și navale, în 398 stații de cale ferată, precum și patrulând în 410 trenuri de călători.
 
În urma acțiunilor desfășurate, polițiștii au depistat 5 persoane urmărite național sau internațional și 7 minori lipsiți de supraveghere, care au fost predați familiilor sau internați în centrele de plasament.
 
În urma infracțiunilor constatate, polițiștii întocmit 68 de dosare penale, în care se desfășoară cercetări pentru probarea infracțiunilor săvârșite, majoritatea de furt, distrugere, evaziune fiscală, falsuri și uzuri de fals, contrabandă și pescuit ilegal, infracțiuni la regimul circulației.
 
Polițiștii de la transporturi au depistat în flagrant delict 24 de persoane și au identificat 45 de persoane bănuite de infracțiuni în dosare penale înregistrate inițial cu autor necunoscut.
 
Pe linia comerțului ilegal, a siguranței transporturilor și siguranța și securitatea pe apă, pescuit ilegal, migrație ilegală și contrabandă, au fost demarate 7 acțiuni specifice, pe parcursul cărora au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 27.645 de lei. Ca măsuri complementare au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 5.323 de lei (instrumente ilegale de pescuit, pește, băuturi alcoolice, material lemnos).
 
Pe linie de prevenire, polițiști de la transporturi din Brașov și Iași au organizat două exerciții de intervenție în situații de urgență, generate de accidentul între două locomotive. S-a testat astfel modul de organizare a cooperării între forțele participante și coordonarea acțiunilor de limitare și înlăturare a efectelor unor astfel de situații.   
 
În ultimele 7 zile, polițiștii de la transporturi au intervenit în 22 de situații pentru ajutarea persoanelor aflate în dificultate (accidente sau incidente la calea ferată, întârzieri de trenuri de călători și aeronave, evenimente cultural – artistice).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii