Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:58 17 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Râuri de lacrimi la înmormântarea preotului şi preotesei din judeţul Tulcea. Au murit într-un teribil accident. Veneau de la Ierusalim (galerie foto)

ro

17 Feb, 2019 00:50 10141 Marime text
A fost jale mare ieri în Episcopia Tulcii. Ionel Filimon, unul dintre cei mai cunoscuţi preoţi a fost înmormântat, în judeţul Galaţi, alături de soţia sa, Elena Angela, ambii victimele unui accident rutier.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului şi PS Visarion, împreună cu un sobor de preoţi, la biserica Sfinții Împărați din Galați.

Soţii Ionel şi Elena Angela au murit într-un groaznic accident petrecut în dreptul localităţii Slobozia Noua, judeţul Ialomiţa şi au fost înmormântaţi în localitatea Şendreni, lângă Galaţi.

Ei se întorceau de la aeroportul Otopeni, unde aterizaseră dintr-o cursă aeriană venind de la Ierusalim, unde vizitaseră locurile Sfinte.

Preasfinţitul Visarion a oferit un ajutor financiar familiei, iar preoţii din Protoieria Babadag s-au mobilizat exemplar şi au oferit şi ei un ajutor financiarcpentru preotul care a slujit ani de zile la Parohia Peceneaga, judeţul Tulcea.

“O întâmplare tristă, care a căzut asupra noastră ca un glas de traznet. Pr. Ionel şi presbitera Elena Angela au trecut pe neaşteptate dincolo. Parcă nu ne venea să credem, mai ales că ne-am întâlnit cu părintele şi era bucuros, şi cu alţi membri ai familiei se va duce să se închine la locurile sfinte. Nu ne gândeam că la întoarcerea lor să se întâmple acest groaznic accident, să treacă din viaţa aceasta la viaţa sfinţilor. E un moment greu ptr familie şi rămân doi copii orfani şi e deosebit de greu şi ptr familia cea a mare a parohiei şi pentru familia lor. Să luăm acest semn că o întâmplare, Dumnezeu e ca un grădinar, alege cele mai frumoase flori, le taie şi le aduce în casa lor. În buchetul lui Dumnezeu s-au dus la altarul cel mai de veci. Niciodată în viaţa mea de episcop nu am întâlnit că să moară în acelaşi timp un preot şi preoteasa lui şi m-am rugat lui Dumnezeu să aşeze sufletelor în corurile sfinţilor. Nu sunt graiuri şi cuvinte să exprimăm suferinţa noastră, dar copiii nu au rămas singuri, o au pe mama sfinţilor, pe Maica Domnului , iar, în locul tatălui, îl au pe Tatăl cel Ceresc, Hristos Domnul . Să nu uităm chipurile acestora şi să îi purtăm în sufletele noastre şi să îi pomenim permanent la Sfintele Liturghii. Credincioșilor acestei parohii le spun că întristarea lor să se prefacă în bucurie, iar cei doi să fie primiți în Raiul dumnezeiesc", a cuvântat Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii.

„Se îndreptau de la Ierusalimul pământesc, la Ierusalimul Ceresc”, a mai spus Episcopul Tulcii.

Preasfinția Sa a s-a rugat pentru sufletele celor doi joi seară în biserica din Peceneaga. La slujba de pomenire, ierarhul a utilizat o metaforă pentru a-i consola pe cei îndoliați:

„Dumnezeu e ca un grădinar, alege cele mai frumoase flori, le taie şi le aduce în casa lor. În buchetul lui Dumnezeu s-au dus la altarul cel mai de veci”.

Episcopul Visarion i-a încurajat și pe cei doi copii rămași orfani, spunându-le că „nu au rămas singuri, o au pe mama sfinţilor, pe Maica Domnului , iar, în locul tatălui, îl au pe Tatăl cel Ceresc, Hristos Domnul”.


Sursa foto: Facebook/Episcopia Tulcii
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii