Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:37 19 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raluca Irinel Parepa, şefa Secţiei de Cardiologie, a scăpat de controlul judiciar (MINUTĂ)

ro

13 Jun, 2016 14:49 2674 Marime text
Marinela Mitan, judecător al Tribunalului Constanţa, a dispus azi revocarea controlului judiciar luat faţă de Raluca Irinel Parepa, şefa Secţiei de Cardiologie din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Minuta instanţei

„Admite ca întemeiată plângerea inculpatei Parepa Raluca Irinel împotriva Ordonanţei din data de 08.06.2016 pronunţată de DNA – Serviciul Teritorial Constanţa în dosarul nr. 166/P/2016.În baza art. 213 alin. 6 Cod procedură penală revocă măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpata Parepa Raluca Irinel prin Ordonanţa din data de 08.06.2016 pronunţată de DNA – Serviciul Teritorial Constanţa în dosarul nr. 166/P/2016.Definitivă. Pronunţată în Cameră de consiliu azi, 13.06.2016“, potrivit deciziei Tribunalului Constanţa.Medicul a formulat o plângere împotriva controlului judiciar, măsură preventivă sub care este cercetat de Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa.

Raluca Irinel Parepa şi Marius Țoringhibel, medic primar în cadrul aceleiaşi secţii, sunt cercetaţi pentru favorizarea făptuitorului. Potrivit DNA, „la data de 8 iunie 2016, inculpaţii Parepa Raluca Irinel şi Țoringhibel Marius, în calităţile arătate mai sus, au dispus internarea inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel (arestat preventiv în dosarul nr. 821/36/2015 al Curţii de Apel Constanţa), la subunitatea medicală unde îşi desfăşoară activitatea, astfel încât acesta să execute măsura arestului preventiv în condiţii mai blânde“.
 
„Inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel a fost internat în unitatea medicală respectivă, deşi era obligatorie internarea sa într-una dintre unităţile medicale ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, cu efectul sustragerii acestuia de la executarea, în mod legal, a măsurii arestării preventive dispuse de către instanţa competentă, pe durata internării în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Concret, din probatoriul administrat a reieşit că diagnosticul la internare al inculpatului nu necesita internarea în unitatea medicală mai sus menţionată“, potrivit celor de la Anticorupţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii