Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„RADET Constanța dă startul campaniei electorale”

ro

22 Oct, 2015 15:33 2396 Marime text
Partidul M10 consideră că după patru ani de cinism și de minciuni, Primăria, Consiliul Local și R.A.D.E.T. au demonstrat astăzi că bugetul municipalității permite înlocuirea ajutorului la încălzire acordat persoanelor asistate social și celor cu venituri mici, cu o subvenție unitară menită să diminueze costul întreținerii pentru toți constănțenii.
„Ani la rând am susținut că în bugetul municipalității există fondurile necesare subvenționării gigacaloriei în mod echitabil pentru toți locuitorii orașului, poate chiar la același nivel la care aceasta fusese subvenționată până în anul 2011 (în jur de 150 lei, fără TVA). De asemenea, am susținut că ajutorul de încălzire diferențiat a fost o soluție adoptată exclusiv pentru securizarea segmentului de votanți ai fostului primar, Radu Mazăre. Hotărârea Consiliului Local Municipal de astăzi demonstrează că am avut dreptate, iar conducerii PSD a Primăriei municipiului Constanța i-a păsat, în ultimii patru ani, doar de conservarea voturilor lui Radu Mazăre, nu și de binele tuturor constănțenilor”, spune Mihai Petre, președinte Partidul M10 Constanța.
În opinia lui, diminuarea costului energiei termice de la 383,20 de lei, la 250 de lei pe gigacalorie, inclusiv TVA, măsură adoptată în an preelectoral, este, din păcate, tot despre voturi și nu despre constănțeni: „Prin demisia lui Radu Mazăre din PSD și prin apropierea alegerilor locale, noii lideri ai partidului nu sunt siguri că votanții fostului edil vor fi și votanții viitorului candidat la funcția de primar al municipiului Constanța. Așa că, prin această măsură care face trecerea de la cinism la populism, P.S.D. urmărește tot un interes electoral: conservarea cât mai multor votanți ai lui Radu Mazăre și, dacă se poate, atragerea nehotărâților”.
M10 atrage atenția că subvenționarea unitară a facturii la întreținere rezolvă doar problema suportării costului, nu și a costului în sine. „Pentru reducerea acestuia, Primăria și RADET trebuie să elaboreze o strategie clară de îmbunătățire a rețelei de distribuție a energiei termice, precum și de reabilitare a CET-ului (promisiune de campanie a PSD, prin Radu Mazăre). În plus, considerăm că și acest nou cost, de 250 lei pe gigacalorie, poate fi diminuat.”
M10 solicită RADET să nu se transforme într-un agent de campanie electorală al PSD iar viceprimarului cu atribuții de primar, Decebal Făgădău, să explice public de ce, în ultimii patru ani, nu s-a putut reduce costul întreținerii pentru toți constănțenii și brusc, în an preelectoral, se poate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii