Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:07 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protestul faţă de proiectul Roşia Montană, la a 17-a zi Zeci de persoane au luat parte la un tango flashmob

ro

18 Sep, 2013 02:24 1752 Marime text
Câteva zeci de persoane, în majoritate tineri, s-au adunat la fântâna de la Universitate din Capitală, marţi seară, în cea de-a 17-a zi a protestului faţă de proiectul minier de la Roşia Montană
Aproximativ 50 de dansatori au realizat un tango flashmob, la fântâna de la Univesitate, marţi seară, în cadrul protestului privind proiectul de la Roşia Montană.

Evenimentul "Tango Flashmob" a fost creat de membri ai mai multor comunităţi de tango din Capitală.

Ideea a plecat de la faptul că acest dans a fost inclus în patrimoniul imaterial UNESCO, în 2009, iar una dintre revendicările celor care protestează faţă de proiectul minier de la Roşia Montană este ca zona să fie inclusă în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, după cum au arătat participanţii. De altfel, dansatorii au avut lipite pe spate foi cu textul: "Salvaţi Roşia Montană. Tango este în UNESCO. Vrem Roşia Montană în UNESCO".
Muzica a fost asigurată de o solistă şi trei instrumentişti din rândul protestatarilor, care au cântat la tobă, chitară şi muzicuţă.
După o jumătate de oră, dansatorii au luat o pauză şi s-au alăturat manifestanţilor, numărul acestora ajungând la aproximativ 100.
Ulterior însă, pe ritmul scandării "Uniţi salvăm Roşia Montană" şi al peturilor umplute cu pietricele, mai mulţi dintre dansatori au reluat reprezentaţia. Manifestanţii, care au steaguri şi deja tradiţionalele peturi umplute cu pietricele, scandează "Uniţi, salvăm Roşia Montană!" şi "Trădarea de ţară în aur se măsoară".
De asemenea, ei au afişat bannere cu mesaje printre care "Roşia Montană, Fukushima României", "Mediul trebuie decontaminat" şi "Adevărul nu stă în mine, ci în noi. Uniţi salvăm Roşia Montană".
Protestatarii cer retragerea proiectului de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, anularea contractului cu Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatărilor cu cianuri în România, introducerea zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO şi demiterea celor patru iniţiatori ai proiectului de lege, miniştrii Dan Şova, Rovana Plumb, Daniel Barbu şi directorul ANRM Gheorghe Duţu.
sursa: mediafax.ro
sursa foto: sud est forum.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii