Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:43 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest cu leşinuri după decizia CCR privind eutanasierea câinilor maidanezil

ro

25 Sep, 2013 15:09 2172 Marime text
Zeci de persoane care se opun eutanasierii câinilor maidanezi neadoptaţi protestează în faţa Palatului Parlamentului, după ce CCR a declarat constituţională legea care permite eutanasierea maidanezilor. Unei femei i s-a făcut rău şi a leşinat, iar mai mulţi protestatari s-au întins pe jos şi au blocat circulaţia. Jandarmii au intervenit ca să deblocheze şoseaua. În acest timp, judecătorii Curţii au folosit o ieşire laterală, ca să evite presa şi protestatarii.
ubitorii de animale au apelat la un gest extrem imediat după ce au aflat că Legea maidanezilor a fost declarată constituţională de CCR. Zeci de persoane, unele cu animale în braţe, s-au întins pe carosabil, blocând circulaţia.  Manifestanţii, majoritatea cu lacrimi în ochi, au scandat "România nu uita, asta este crima ta!", "CCR sunt criminalii", "Daţi-vă demisia", "Nu plecăm până nu-i salvăm" şi "Să aveţi soarta lor, soarta maidanezilor".

Printre protestatari s-au aflat Marius Marinescu, Paula Iacob şi Corneliu Vadim Tudor


La scurt timp după anunţarea deciziei CCR, o femeie din mulţime a leşinat. Aceasta a primit ajutor din partea altor protestatari şi a jandarmilor, care au scos-o pe braţe. Oamenii au solicitat la serviciul 112 venirea unei ambulanţe care să îi acorde îngrijiri.

Mai citeşte şi

Miting anti eutanasiere la ConstanţaFurioşi şi întristaţi din cauza deciziei CCR, oamenii, majoritatea cu lacrimi în ochi, au încercat la un moment dat să forţeze porţile Parlamentului, însă forţele de ordine au reuşit să împiedice incidentele. Îndemnaţi de Marius Marinescu să părăsească zona şi să protesteze în continuare la Universitate, majoritatea iubitorilor de animale au rămas însă pe loc, pentru a-i aştepta la ieşirea de la Curte pe judecătorii care au dat decizie de constituţionalitate.
Oamenii legii au început să aplice amenzi protestatarilor care au blocat circulaţia pe Calea 13 Septembrie.
Traficul rutier pe Calea 13 Septembrie s-a reluat după aproximativ o oră de întrerupere, aproape de ora 14.00, în urma negocierilor cu protestatarii.
Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat pentru Mediafax, că negociatorii au discutat cu protestatarii pentru a-i convinge să permită desfăşurarea circulaţiei şi le-au explicat că pot fi sancţionaţi pentru fapta lor.
Nerespectarea locului de desfăşurarea a unui protest constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă între 1.000 şi 10.000 de lei, în timp ce blocarea unei căi de comunicaţie constituie infracţiune, a precizat Enache, pentru aceste încălcări răspunzând în primul rând organizatorii manifestaţiei, în acest caz Asociaţia "Cuţu, cuţu".
Sursa: rtv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii