Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:50 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Contele“ Iosipescu Zambra Nicolae Mircea cere Tribunalului Constanța „eutanasierea“!

ro

12 Jan, 2024 17:00 2522 Marime text
 
 
  • „Solicit ca prin sentința ce o veți pronunța, în baza a două principii ce stau la baza cererii mele (sfințenia vieții și invulnerabilitatea acesteia) să dispuneți eutanasierea mea!“ – le-a cerut astăzi, 12 ianuarie 2024, „contele“ Iosipescu Zambra Nicolae Mircea judecătorilor de la Tribunalul Constanța.
  • La baza nemulțumirilor „contelui“ se află, potrivit cererii adresate instanței, faptul că un judecător al Secției Penale a instanței a schimbat măsura preventivă dispusă în cazul său.
  • Am solicitat un punct de vedere și din partea Tribunalului Constanța, acesta nefiind însă disponibil până la închiderea ediției.
  • Cererea vizând eutanasierea sa a fost transmisă și Președintelui României, premierului, Parlamentului, mai multor ambasade și presei.
  • Potrivit unei postări în mediul online, Iosipescu Zambra Nicolae Mircea „în anul 1990 a devenit membru fondator și Președinte al Partidului Național Progresist“, iar „la data de 01 februarie 1990 a semnat actul istoric de formare a primului mini parlament roman – CPUN, unde a fost vicepresedinte“.
 
Aprobarea propriei eutanasieri, nici mai mult, nici mai puțin! Aceasta este solicitarea pe care Iosipescu Zambra Nicolae Mircea – autointitulat Contele - a transmis-o astăzi, 12 ianuarie 2024, Tribunalului Constanța, sub forma unei așa-zise cereri de chemare în judecată!
 
Solicitarea rar întâlnită a fost transmisă, deopotrivă, Președintelui României, precum și altor instituții abilitate, dar și mass-media.
 

„Solicit ca prin sentința ce o veți pronunța, în baza a două principii ce stau la baza cererii mele (sfințenia vieții și invulnerabilitatea acesteia) să dispuneți eutanasierea mea!“ - aceasta este, pe scurt, solicitarea adresată Tribunalului Constanța.

 
La baza nemulțumirilor „contelui“ se află, potrivit cererii adresate instanței, faptul că un judecător al Secției Penale a instanței (Alina Crasovschi, de la Tribunalul Constanța, după cum este precizat în cerere) a schimbat măsura preventivă dispusă în cazul său.
 
Iosipescu Zambra Nicolae Mircea a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT într-un dosar penal aflat pe rolul Tribunalului Constanța, obiectul fiind - conform portalului instanțelor de judecată - „constituirea unui grup infracțional organizat“ (dosarul 6315/118/2022)  
 
Constanța - înlocuirea arestării preventive cu controlul judiciar
 
Prin decizia nr. 126/2023 din 27.02.2023, Curtea de Apel Constanța a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar faţă de Iosipescu Zambra Nicolae Mircea și Iosipescu Zambra Mihaela, pentru o perioadă de 60 zile, de la data de 27.02.2023 la data de 27.04.2023 inclusiv.
 
„Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpații Iosipescu Zambra Nicolae Mircea și Iosipescu Zambra Mihaela vor respecta următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemați; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, respectiv organul de poliţie de la domiciliul inculpaților, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemați. În baza art. 215 alin. 2 Cod procedură penală, pe timpul controlului judiciar, inculpații vor respecta următoarele obligaţii: a) să nu depăşească limita teritorială a municipiului Ploiești, județul Prahova, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar pe rolul căruia se află cauza; b) să nu participe la manifestări sportive sau culturale ori la alte adunări publice; c) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme; d) să nu se apropie de coinculpata Vlădescu Milena Loredana, persoana vătămată (...) și martorii din dosarul penal nr. 338/D/P/2022 al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa şi să nu comunice cu aceștia direct sau indirect“, după cum se arată în decizia Curții de Apel Constanța.
 
Cererea de strămutare respinsă
 
La finele lunii august 2023, Curtea de Apel Constanța a respins ca nefondate cererile formulate de către inculpaţi privind strămutarea cauzei penale înregistrate pe rolul Tribunalului Constanţa sub nr. 6315/118/2022.  

Prezumția de nevinovăție
 
Facem aici precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Pentru a reveni la cererea de eutanasiere, acesta se arată nemulțumit faptul că un magistrat al Secției Penale a dispus schimbarea măsurii preventive față de el în arest preventiv din control judiciar, motivat de faptul că acesta nu s-ar fi prezentat la semnarea graficului, din motive de sănătate (potrivit propriilor susțineri).
 
De asemenea, Iosipescu Zambra Nicolae Mircea a precizat în cerere că a făcut proba stării sale de sănătate inclusiv cu documente medicale.
 
Cererea vizând eutanasierea sa a fost transmisă și Președintelui României, premierului, Parlamentului, mai multor ambasade și presei.
 
Facem precizarea că am solicitat un punct de vedere de la reprezentanții Tribunalului Constanța, cu privire la cererea adresată de Iosipescu Zambra Nicolae Mircea, care, însă, nu a fost transmis până la închiderea ediției.
 
Când vom primi răspunsul Tribunalului, acesta va fi publicat în cel mai scurt timp.
 
Acum, rămâne de văzut dacă cererea vizând dispunerea eutanasierii va fi înregistrată ca o cerere normală de chemare în judecată, urmându-și cursul firesc în circuitul instanțelor, sau dacă va fi apreciată ca fiind o petiție, având, în această situație, un alt regim juridic și administrativ.
 
„Membru fondator și Președinte al Partidului Național Progresist“
 
Potrivit unei postări în mediul online, Iosipescu Zambra Nicolae Mircea „în anul 1990 a devenit membru fondator și Președinte al Partidului Național Progresist“, iar „la data de 01 februarie 1990 a semnat actul istoric de formare a primului mini parlament roman – CPUN, unde a fost vicepresedinte“.

Foto cu rol ilustrativ.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Sentință definitivă în dosarul celui mai tânăr inculpat trimis în judecată de DIICOT Constanța!

 
Procurori noi la DIICOT! Printre magistrați, Toader Octavia Daniela din Mangalia
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dusmanul tau Zambra 16 Jan, 2024 18:36 La cat rau ai facut pe pamantul asta meriti