Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect amplu la Constanţa Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri propune construirea de drumuri noi către sudul litoralului (galerie foto)

ro

22 Aug, 2018 14:11 6639 Marime text
O conferinţă de presă a avut loc la final de şedinţă de Consiliu Judeţean, miercuri, 22 august, unde a fost prezent şi directorul Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, Lucian Lungoci, unde a făcut un anunţ foarte important: doreşte să construiască două drumuri noi care să lege Constanţa de sudul litoralului.

Lucian Lungoci a punctat că la regie lucrurile funcţionează şi se dezvoltă constant în ultima perioadă, iar RAJDP face drumurile aşa cum trebuie. "Am avut consultări şi după cum ştiţi, în sezon, este calvar să circuli pe drumul de la Constanţa la Neptun, spre toate staţiuniile de la Agigea la Tuzla", a spus Lungoci. El a mai spus că turiştii fac şi trei ore până la destinaţie. Au fost căutate solţii de degravare a drumului, care să lege Constanţa de staţiuniile din sudul litoralului.

Astfel, RAJDP propune, în colaborare cu CJC, două proiecte de durată, care să fie funcţionale vara viitoare. Vorbim de o rută care să Agigea de localitatea 23 August, distanţa toatală fiind de 24 de kilometri, iar 13 kilometri din drum sunt în stadiul de pământ. Cea de-a doua rută va lega Autostrada A2, de la Valea Dacilor de 23 August, via Ciocârlia de Sus, Lanurile, Mereni, Topraisar, Amzacea, Pecineaga. Distanţa totală va fi de 54 de km, sectorul de reparat fiind de 11 kilometri.

Prima rută va fi executată în 4 luni, iar cea de-a doua are termen 12 luni.

Se face încă analiza costurilor, masterplanul de transport se va modifica în funcţie de costul acestor drumuri. Detalii suplimentare în ediţia de mâine.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii