Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:11 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesorii constănţeni, pregătiţi pe tema siguranţei pe Internet

ro

15 Jan, 2011 21:02 926 Marime text

Salvaţi Copiii România organizează mâine, începând cu ora 11.00, în cadrul programului Sigur.info, cursul de pregătire pentru cadrele didactice în domeniul siguranţei online.

 

În cadrul evenimentului vor fi prezentate concluziile studiului privind utilizarea Internetului în România de către copii şi adulţi, iniţiat de Salvaţi Copiii în septembrie 2009, în cadrul proiectului Sigur.info, care a relevat faptul că un copil petrece, în medie, trei ore pe zi pe Internet

Cursul de pregătire va fi susţinut la Liceul Lucian Blaga şi va fi moderat de Georgiana Roşculeţ, Coordonator informare Sigur.info, Salvaţi Copiii România. La curs au fost invitaţi să participe profesori din toate ciclurile de învăţământ, evenimentul dorindu-se a fi un forum de discuţii şi informare asupra siguranţei online a copiilor şi importanţei abordării subiectului în cadrul şcolii. Subiectele introduse de moderatoare vor viza semnificaţia cu care a fost învestit Internetul în viaţa copiilor şi adulţilor, beneficiile acestuia, dar şi situaţiile de risc pe care le poate crea, dependenţa de Internet, utilizarea Internetului ca resursă educaţională şi comunicarea părinte-copil şi profesor-copil pe aceste teme.

În urma acestui curs de pregătire, profesorii vor dobândi cunoştinţele necesare susţinerii unei sesiuni de informare privind siguranţa online în şcolile şi liceele în care predau.

Începând cu 2010, Constanţa este unul dintre cele 11 oraşe în care voluntarii Sigur.info susţin activităţi de informare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii