Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pro Istoria Fest, la Enisala

ro

23 Jul, 2015 18:08 2312 Marime text
 
Cel mai amplu festival itinerant de promovare a obiectivelor cultural-istorice şi turistice din România readuce muzică bună şi tradiţiile locale la poalele Cetăţii Enisala.
 
Cea de a doua ediţie Pro Istoria Fest va avea loc în zilele de 28 şi 29 august, sub formă unui festival adresat iubitorilor de muzică şi de activităţi în aer liber de toate vârstele. Farmecul festivalului va fi sporit de peisajul superb care înconjoară cetatea şi de lacul Razelm, care se aşterne la picioarele privitorilor.
 
În programul Pro Istoria Fest 2015 îi regăsim pe Nicu Alifantis & ZAN, Mircea Vintilă, Alexandra Uşurelu şi Zoli Toth Project, iar în dată de 29 august pe Mircea Baniciu & Band, Marius Bătu, Alina Manole şi grupul Folk Frate!. Pe lângă asta, spectatorii vor fi întâmpinaţi în cele două zile de festival cu spectacole de folclor local şi teatru de păpuşi. Pro Istoria Fest pune la dispoziţia participanţilor activităţi pentru toate vârstele: ateliere de modelaj, sculptură, pictură şi împletituri, tenis de masă, tir cu arcul, înălţare de zmee, pinata şi multe alte jocuri. Cântecele se vor auzi până târziu în noapte în jurul focului de tabăra pregătit de organizatori.
 
Pro Istoria Fest este un proiect al Asociaţiei Star Education, demarat în 2011 cu promovarea cetăţilor Poenari, Râşnov şi a Curţii Domneşti din Târgovişte. În anii următori a continuat cu şase alte noi locuri de mare însemnătate istorică din România: Cetatea de scaun a Sucevei, Muzeul Goleşti, Cetatea Enisala, Cetatea Sighişoara, Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Cetatea Deva. Pro Istoria Fest îşi propune să aducă muzică prezentului în slujba trecutului.
 
Ediţia 2015 a festivalului Pro Istoria Fest de la Cetatea Enisala este cofinanţată de Consiliul Judeţean Tulcea şi susţinută de Consiliul Local Sarichioi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii