Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:01 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Principesa Margareta Astăzi Coroana e respectată. Acum un sfert de secol am fost opriţi cu mitraliere

ro

18 Jan, 2015 20:37 3544 Marime text
 
Principesa Margareta a declarat, astăzi, la un concert de gală organizat la Ateneul Român, că în prezent „majoritatea românilor poartă Coroanei afecţiune şi respect", în vreme ce în urmă cu un sfert de secol convoiul regal a fost oprit cu mitralierele, pe şoseaua Bucureşti-Piteşti, informează Mediafax.

Acest concert de gală de la Ateneul Român din Bucureşti face parte din seria de evenimente organizate de Familia Regală, începând de sâmbătă şi pe parcursul întregii zile de duminică, pentru a marca împlinirea a 25 de ani de la întoarcerea primului membru regal - principesa moştenitoare Margareta - în România, relatează Mediafax.

La începutul concertului, principesa moştenitoare Margareta a declarat că Regele Mihai I şi Regina Elena au părăsit România în noaptea de 3 ianuarie 1948.

„Au trecut 42 de ani până când, în binecuvântata zi de 18 ianuarie 1990, am păşit pe pământ românesc, însoţită de principesa Sofia, sora mea. A fost drumul întoarcerii, o întregire personală şi istorică. Astăzi, sărbătorim împreună un sfert de secol în care am stat zi de zi alături de conaţionalii noştri, mai ales alături de cei mai vulnerabili dintre români, continuând legământul strămoşilor noştri. În 1990, România profundă nu cunoştea Coroana, precum un copil care nu şi-a întâlnit părinţii. Ultimul sfert de veac a dat Coroanei rolul de educator şi de model în domeniile importante ale vieţii româneşti, aşa cum ne-a învăţat Carol I. Astăzi, Fundaţia Principesa Margareta a României, care sărbătoreşte 25 de ani de la înfiinţare, se bucură de încredere şi de prestigiu. Sub îndrumarea Regelui Mihai, Familia Regală a ridicat o construcţie socială, culturală şi educaţională, precum şi o respectată instituţie regală, într-o vreme care avea nevoie de modele, de iubire, de inspiraţie şi de exemplu personal", a spus principesa Margareta.

Ea a precizat că „toţi aceşti ani au înrădăcinat România, au ţesut identitatea şi tradiţiile ei destrămate".

„Astăzi, majoritatea românilor poartă Coroanei afecţiune şi respect. Acum un sfert de secol am fost opriţi pe şoseaua Bucureşti-Piteşti cu mitraliere îndreptate spre convoiul regal. 20 de ani mai târziu, Regele se adresa Parlamentului României în şedinţă solemnă. În această seară, la Ateneul Român, sutele de personalităţi prezente reprezintă simbolic şi instituţional întreaga naţiune. Acesta este cel mai frumos cadou pentru ultimul sfert de secol românesc. Aşa să ne ajute Dumnezeu!", a mai spus principesa Margareta.

Alături de principesa moştenitoare Margareta la concert sunt prezente două dintre surorile sale, respectiv principesa Sofia şi principesa Maria, dar şi principele Radu, principele Nicolae şi principele Lorenz al Belgiei.

Alături de membrii Familiei Regale, în loja oficială se află şi premierul Victor Ponta şi soţia sa, Daciana.


Sursa: Mediafax
Sursa foto: jurnaluldedrajna.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii