Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:10 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău caută soluții pentru a rezolva criza apei calde

ro

27 Sep, 2018 13:44 2589 Marime text
După ședința Consiliului Local Municipal Constanța, primarul Decebal Făgădău susține o conferință în cadrul căreia analizează situația ivită între CET și RADTE. 

”CET este o societate nouă înființată în 2014, cu alte cuvinte nu existe relații economice istorice, iar prin urmare nici datorii istorice. De cand s-au înființat le-am platit la zi. Datoria istorică nu face referire la actuala Electrocentrale SA. Acum ne pun pe noi primarii, constățenii să plătim ce nu au plătit ei la centru. Este coșmarul tuturor primarilor. Acum ne amenință în prag de iarnă ca ne închid robinetul. Mi-am dat seama ca vorbesc singur. După ce am incercat instituțional, acum voi incerca public. RADET nu recunoaște nicio datorie către Electrocentrale. Suntem in instanta. Primăria Constanța a plătit în avans. Nu avem datorii nici la RADET, nici la Electrocentrale. 

Este responsabilitatea Ministerului Energiei, iar Electrocentrale are datorii către toate lumea. Electrocentrale SA este 100% a Ministerului Energiei. Ni se spun povesti. Adevarul despre performanta CET Constanța. În 98 vindea 10-15% din toată capacitatea, în 2018, RADET e singurul client. 

Modul de gestionare al Ministerului este falimentar. Știu doar sa numeasca consilii de administrație. Îi rog să își asume. Eu voi cauta solutii și voi convoca de îndată CLM să adoptăm pentru anul asta o soluție de moment. Fac apel la cei de la CET care încasează bani și dau comunicate sa-si asume. Salvarea trebuie să vină de la Ministerul Energiei. Voi informa prefectul și mă voi adresa premierului, pentru a rezolva situația de la Constanța. 

Domnilor de la centru hotarati-va ce vreti sa faceti. Ministerul Energiei trebuie sa-si asume falimentul acestor ceturi. Sunt îngrijorat și în ceea ce privește caldura și speram sa rezolvam cat mai repede criza apei calde” - a declarat primarul Decebal Făgădău. 

Mai multe amănunte în ediția de mâine ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii