Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:32 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Gheorghe Nichita, suspendat din funcție

ro

22 May, 2015 13:52 796 Marime text
Primarul municipiului Iași, Gheorghe Nichita, a fost suspendat, astăzi, din funcție pe durata mandatului de arestare la domiciliu, informează Agerpres.

„La data de 22 mai 2015, în termenul legal prevăzut de art. 71 din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, a fost emis Ordinul Prefectului județului Iași privind constatarea suspendării de drept a exercitării mandatului de primar al Municipiului Iași de către domnul Gheorghe Nichita, pe durata existenței măsurii preventive a arestului la domiciliu.

Grupul de lucru constituit la nivelul Instituției Prefectului județului Iași, analizând documentele comunicate de către Curtea de Apel București, precum și prevederile legale aplicabile, a constatat că, în comunicarea adresată instituției prefectului, instanța de judecată a înțeles să indice în mod expres aplicarea art. 71 din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, articol care reglementează suspendarea de drept a mandatului de primar", se arată în comunicatul citat de Agerpres.

Având în vedere că Instituția Prefectului județului Iași a adoptat deja o conduită, în cazul similar al președintelui Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței, cu privire la modul de interpretare a dispozițiilor legale, reprezentanții guvernului în teritoriu susțin că această practică trebuie aplicată uniform pe viitor.


Sursa: Agerpres

Ti-a placut articolul?

Comentarii