Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa va avea propriul serviciu de ecarisaj

ro

21 Jan, 2016 19:55 4078 Marime text
Cel puţin aşa a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Liviu Tramudana, la o televiziune locală. Tramudana spune că în primele zile ale lunii februarie expiră contractul încheiat cu firma care se ocupă de ridicarea câinilor fără stăpân, dar acesta nu va mai fi prelungit.
De aceea s-a optat pentru crearea unui serviciu propriu de ecarisaj al Primăriei care va avea 15 angajaţi. Tramudana a explicat că va fi elaborată o hotărâre de consiliu local pentru înfiinţarea lui şi se va numi Serviciul de Câini fără Stăpân.
 
La Biobază se află sute de câini. Pentru unii dintre ei există cereri de adopţie de la cetăţeni care vor să-i ia acasă, dar există şi cereri pentru îngrijirea lor la distanţă, metodă mai nouă de altfel. Pentru a avea grijă de la distanță de un câine, legea prevede că patrupedul rămâne în adăpostul public, iar proprietarul se angajează să achite costul pentru hrana și îngrijirea acestuia care se ridică la aproximativ 7,5 lei pe zi. Cei care iau un câine acasă și locuiesc la bloc trebuie să aibă acordul scris al asociației de proprietari.
 
Liviu Tramudana spune că toţi câinii aflaţi în prezent în biobază vor fi preluaţi de serviciul nou înfiinţat de Primărie. El a precizat că până când va deveni operațional noul serviciu, de ridicarea și îngrijirea câinilor comunitari se vor ocupa câteva ONG-uri, care s-au oferit voluntare. 


Citeşte şi Protest pentru condiţiile execrabile în care sunt ţinuţi câinii de la controversata Biobază
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii