Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima competiție între roboți organizată la Constanța. Cine poate participa și ce surprize sunt pregătite pentru concurenți

ro

22 Jan, 2019 09:04 1553 Marime text
Prima COMPETIȚIE între ROBOȚI din Constanța va fi organizată de către centrul educațional M.E.R.S Robotică pentru copii, pe data de 23 februarie, în VIVO! COnstanța înte orele 16:00 - 20:00. Participarea la eveniment este gratuită pentru toți copiii școlari și preșcolari.

Potrivit organizatorilor, competiția cuprinde probe de îndemânare, probe ce necesite un minim de cunoștințe tehnice dar și super probe amuzante: robo fotbal, traseu cu jaloane, cursă de vitezăcu pante, labirint, pictură. Elevii participă și la proba de montaje electronice pe diverse platforme electronice, inclusiv probe pe Breadboard și platforma Arduino.

”Pentru galeria echipelor am pregătit o mega surpriză, jocul "Știi și câștigi" cu întrebări din domeniul tehnic, de cultură generală dar și multe întrebări amuzante despre roboți. Premiile constau în: cursuri gratuite de limbi străine, robotică, informatică, dezvoltare personală sau educație financiară” - au mai precizat organizatorii.


În cadrul competiției participă școli private de renume: centrul educațional Kids&Teens School, Școala privată Colibri, Școala privată Petre Ispirescu și parteneri importanți, cum ar fi Bringo. Aceștia oferă echipelor  câștigătoare premii variate și galeriei surprize diverse.
 

”SUPER RoBot SHOW este singura competiție de acest gen în domeniul roboticii din Constanța. Robotica este un domeniu în continuă creștere. Și înțelegem și de ce: elevii care participă la cursurile de robotică  M.E.R.S Robotică pentru copii deprind abilități tehnice importante și noțiuni care sunt și din sfera matematicii informaticii, fizicii, chiar și mecanicii. Practic, multe noțiuni pe care le învață la școală, le pun în practică prin atelierele noastre practice ce crează structuri logice importante. Competiția nu este una foarte tehnică, avem câteva probe Super Robotul, Super Echipa și Super Montajul, cu multe elemente  distractive care să amuze și să-i implice pe pasionați. Sunt necesare câteva abilități tehnice la proba de montaj, iar la celelalte doar o pasiune arzătoare pentru roboți. Important este să unim comunitatea pasionată  pe domeniul Tech, să ne prezentăm roboții adevărați din recuzită și să arătăm publicului câte lucruri minunate putem face cu ei” ne comunică Mihai Dăscăliuc, fondator M.E.R.S Robotică pentru copii.

Sursa foto: Facebook/Super Robot Show
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii