Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:57 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, întrevedere cu Manfred Weber, Preşedintele Grupului Partidului Popular European

ro

25 Sep, 2018 20:19 222 Marime text
Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi, 25 septembrie 2018, o întrevedere cu liderul Grupului Partidului Popular European, Manfred Weber.

La întrevedere au participat doamna Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene si europarlamentarul Dan Nica. 

”În cadrul convorbirilor au fost abordate dosarele de actualitate de pe agenda europeană, în perspectiva preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene la începutul anului viitor. Primul-ministru a prezentat stadiul pregătirilor desfășurate de către autoritățile de la București, asigurând asupra cooperării strânse cu Parlamentul European în vederea finalizării dosarelor legislative și asigurării unui mandat de succes.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a avut un schimb deschis de opinii cu interlocutorul său cu privire la situația din România, în perspectiva dezbaterii care va avea loc în Parlamentul European la începutul lunii octombrie, subliniind disponibilitatea sa și a Guvernului pentru un dialog deschis cu reprezentanții instituțiilor europene pe toate subiectele de interes. Premierul a reafirmat și cu această ocazie atașamentul Guvernului României față de principiile și valorile democratice. În același timp, a arătat că răspunsul la provocările cu care se confruntă proiectul european în prezent, poate fi găsit prin demonstrarea solidarității între statelor membre și nu prin crearea unor noi clivaje în interiorul Uniunii” - au transmis reprezentanții Biroului de Presă al Guvernului României.

Ti-a placut articolul?

Comentarii