Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele României a promulgat noul Cod fiscal şi noul Cod de procedură fiscală

ro

31 Dec, 2015 16:32 1924 Marime text
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, în ultima zi din an, decretul de promulgare a noilor reglementări privind Codul Fiscal şi Codul de procedură fiscală.
 
Aceste reglementări au fost votate de Camera Deputaţilor în ultima şedinţă din 22 decembrie şi vor intra in vigoare pe 1 ianuarie 2016.
 
Conform noului Cod fiscal, 2016 începe cu reduceri de preţuri la produse şi servicii în urma scăderii cotei TVA la 20%, iar în unele cazuri la 9% şi chiar 5%, cu reducerea impozitului pe dividende la 5%, dar aduce şi scumpiri la impozitele pe locuinţe şi terenuri. O cotă de TVA de 9% se aplică anul următor şi pentru medicamente, hoteluri, alimente, restaurante şi catering şi furnizarea de apă.
 
Cursul de schimb în funcţie de care ar urma să se calculeze acciza în 2016 este cel utilizat în 2014 şi în acest an, de 4,7380 lei/euro, legislaţia prevăzând şi o ajustare a acestuia cu rata inflaţiei. Cum inflaţia a fost negativă, Ministerul Finanţelor a anunţat că va menţine pentru anul următor acelaşi nivel al cursului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii