Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele Republicii Moldova Nicolae Timfoti a adus un ultim omagiu la catafalcul Reginei Ana

ro

10 Aug, 2016 15:49 1783 Marime text
Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a sosit miercuri după-amiază, împreună cu soția sa, la Castelul Peleș pentru a aduce un ultim omagiu la catafalcul Reginei Ana, informează Agerpres.

Șeful statului moldovean a depus o coroană de flori și a aprins o candelă lângă fântâna arteziană aflată pe terasa castelului. Coroane de flori au mai fost depuse și de reprezentanți ai Serviciului Român de Informații, dar și șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă.

Până astăzi, la ora 18.30, sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Ana va rămâne în Holul de Onoare al Castelului Peleș.

Seara, sicriul va fi transportat la Sala Tronului din Palatul Regal de pe Calea Victoriei din Capitală. Aici, potrivit site-ului Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, la ora 20,45, este programată o rugăciune catolică prezidată de IPS Ioan Robu, în prezența reprezentantului Patriarhiei Ortodoxe Române. Evenimentul va fi privat, mai menţionează sursa citată.

Slujba de înmormântare a Reginei Ana este programată pentru sâmbătă, la ora 15,00, în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeș.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii