Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele ceh îi acuză pe imigranți că își folosesc copii pe post de "scuturi umane"

ro

25 Oct, 2015 23:42 1392 Marime text
Preşedintele ceh Milos Zeman a acuzat, astăzi, imigranţii economici de faptul că ”folosesc copii pe post de scuturi umane, în încercarea lor de ajunge în UE”, în contextul în care Europa se confruntă cu cea mai mare criză a migraţiei de la al Doilea Război Mondial încoace, relatează AFP online.
 
Copii "servesc pe post de scuturi umane pentru tipi cu iPhone, pentru a justifica valul de migranţi. Cei care se ascund în spatele copiilor nu merită, după mine, nicio compasiune. Aduc copiii aici în bărci de cauciuc, ştiind că s-ar putea îneca", a declarat vocalul veteran de stânga Milos Zeman, într-un interviu video pentru site-ul tabloidului Blesk. El a făcut aceste declaraţii după alte atacuri la adresa migranţilor, cărora le-a transmis că "nimeni nu v-a invitat aici".
 
Zeman a adresat o serie de invective migranţilor, motiv pentru care a fost criticat dur de către Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, care a acuzat săptămâna aceasta Praga de plasarea sistematică în detenţie a migranţilor, în condiţii degradante, pentru a-i descuraja pe alţii să vină în ţară.
 
Zeman a mai declarat, recent, că migranţii ar respecta "sharia (legea islamică) în loc de legea cehă" şi că "femeile necredincioase vor fi lapidate, iar hoţilor li se va tăia mâna". El le-a criticat de asemenea pe femeile care poartă vălul islamic, afirmând că "vom fi privaţi de frumuseţea femeilor, pentru că vor fi acoperite din cap şi până-n tălpi".
 
Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, prinţul Zeid Ra'ad Al Hussein, l-a etichetat pe preşedintele ceh drept "islamofob". Hussein a criticat totodată Cehia, o ţară membră UE şi NATO, din cauza condiţiilor din centrele în care-i închide pe refugiaţi, inclusiv copii, pe care-i arestează în timp ce încearcă să ajungă în Europa Occidentală. Zeman l-a invitat astăzi pe Hussein să vină în vizită în Cehia, pentru a inspecta condiţiile din tabere.


sursa foto: dailystormer.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii