Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Viorica Dăncilă, mesaj cu prilejul Zilei Naționale a Statelor Unite ale Americii

ro

04 Jul, 2019 12:46 904 Marime text
Premierul Viorica Dăncilă a transmis joi, 4 iulie, un mesaj cu prilejul Zilei Naționale a Statelor Unite ale Americii.

 
"Celebrarea Zilei Independenţei Statelor Unite ale Americii îmi oferă plăcutul prilej de a evoca relaţia strânsă și dinamică pe care România o dezvoltă cu unul dintre cei mai puternici aliați şi parteneri ai săi.

Dialogul România – SUA este conturat de liniile majore de acţiune definite de Parteneriatul Strategic bilateral. Dezvoltarea, aprofundarea şi extinderea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii în domeniile politic, militar şi de securitate, economic şi social, constituie priorități ale Guvernului României.

Implementarea celor mai importante obiective ale Parteneriatului răspunde interesului constant al României de a-și consolida profilul şi apartenenţa la sistemul de valori comune cu Statele Unite ale Americii, de pace, prosperitate și democraţie.
România a confirmat statutul său de partener de încredere pentru Statele Unite şi, totodată, aliat de nădejde în asigurarea păcii şi securităţii regionale şi globale, fiind cunoscută contribuția sa, a cincea ca mărime la operațiunea NATO Resolute Support, din Afganistan.

Suntem, de asemenea, profund interesaţi de consolidarea relațiilor în domeniile economic, tehnologic şi de cercetare, precum şi universitar, prin fructificarea oportunităţilor mai puţin explorate.

Guvernul României apreciază și salută cu multă căldură rolul comunităţii româneşti din SUA, ca element de apropiere, coeziune şi legătură solidă inter-umană, socială şi culturală. Contăm, ca și până acum, pe sprijinul esențial al acestei comunități pentru obiectivul României de a deveni un puternic pol de dezvoltare regional.

Transmit calde felicitări Statelor Unite ale Americii, alături de urări de pace şi prosperitate tuturor cetățenilor americani!

La mulţi ani, Statelor Unite ale Americii!", a transmis premierul Viorica Dăncilă.


Sursă foto: Facebook/ Viorica Dăncilă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii