Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:11 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Viorica Dăncilă, întrevedere cu ”Mama Emiratelor”

ro

17 Oct, 2018 18:58 962 Marime text

Astăzi, 17 octombrie, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a efectuat o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite, prilej cu care a avut o întrevedere cu Alteța Sa Șeica Fatima Bint Mubarak, ”Mama Emiratelor”, soția fondatorului EAU.

La întrevedere, Viorica Dăncilă a fost însoțită de Sorina Pintea, ministrul sănătății, și consilieri din Aparatul propriu de lucru al  Prim-ministrului României.

Cu această ocazie, s-a discutat despre stadiul relației bilaterale româno-emirateze, sens în care prim-ministrul român a reconfirmat angajamentul Guvernului României pentru consolidarea relațiilor țării noastre cu lumea arabă, obiectiv evidențiat în Programul de guvernare 2017-2020.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a transmis aprecierea față de ospitalitatea și sprijinul acordat de autoritățile emirateze cetățenilor români care au ales să lucreze sau să se stabilească în EAU, amintind că aceștia aduc o contribuție importantă la dezvoltarea Emiratelor Arabe Unite, precum și la consolidarea relațiilor de prietenie dintre cele două state. Pe acest fundal, a exprimat convingerea că autoritățile emirateze vor continua să acorde sprijin comunității românești. 

De asemenea, în cursul întrevederii, oficialul român a exprimat apreciere față de activitatea Alteței Sale Șeica Fatima Bint Mubarak în domeniile educației și drepturilor femeilor, sens în care a arătat că România acordă o mare importanță respectării drepturilor universale ale omului, precum și prezervării caracterului universal, imparțial, neselectiv și indivizibil al acestora.

Întrevederea a prilejuit, totodată, și un schimb de opinii pe elemente legate de evoluțiile de securitate la nivel regional și internațional, cu accent pe relațiile UE-Consiliul de Cooperare al Golfului, disensiunile dintre statele din Golf și Yemen. În acest context, premierul Viorica Dăncilă a transmis că România încurajează și sprijină toate formele de dialog politic, ca mijloc principal de gestionare a problemelor lumii arabe și de identificare a celor mai bune soluții pentru eliminarea tensiunilor dintre statele din regiune.

Totodată, prim-ministrul României a menționat că țara noastră va prelua Președinția Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019, și va continua să acorde o importanță deosebită Vecinătății Sudice a Uniunii Europene.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii