Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:59 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul finlandez Juha Sipila își pune casa la dispoziția refugiaților

ro

05 Sep, 2015 12:28 836 Marime text
Premierul finlandez Juha Sipila a anunțat, astăzi, la televiziunea națională că se oferă să găzduiască refugiați în casa sa din nordul țării, unde ajunge rar din cauza atribuțiilor din capitala Helsinki.
 
"Sper că aceasta va deveni un fel de mișcare populară care îi va determina pe mulți să-și asume partea lor de responsabilitate în această criză a cazării refugiaților. Vreau să pun propria cărămidă la acest edificiu pentru a arăta că Finlanda este o țară multiculturală", a declarat el, potrivit AFP și Reuters. Sipila a mai declarat că planul UE de redistribuire a 120.000 de solicitanți de azil care ajung în Grecia, Italia și Ungaria ar trebui să fie pus în aplicare pe bază voluntară și și-a exprimat speranța că Finlanda va fi un exemplu în acest sens.
 
”Situată la Kempele, la peste 500 de km nord de capitală, casa este rar folosită în prezent”, a spus Sipila, un politician de centru care a lansat numeroase apeluri către finlandezi să dea dovadă de solidaritate cu refugiații ce se îndreaptă spre Europa fugind de război și de sărăcie.
 
Solicitanții de azil ar putea fi găzduiți în locuința premierului de la începutul anului viitor. Sipila își desfășoară activitatea în mod obișnuit la Helsinki.
 
Capacitatea Finlandei de găzduire a solicitanților de azil este în prezent saturată, această țară primind un aflux neobișnuit de refugiați, pe care nu l-a anticipat.
 
Ieri, Guvernul finlandez a estimat la 25.000-30.000 numărul de solicitări de azil în 2015, de șapte ori mai multe decât în 2014. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii