Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Huţucă trebuie să soluţioneze cererea USL privind cele 100 de secţii de votare de pe litoral

ro

17 Jul, 2012 16:34 1391 Marime text
Biroul Electoral Central a transmis prefectului de Constanţa, spre soluţionare, solicitarea USL de înfiinţare a circa 100 de secţii de votare suplimentare pe litoral, Radu Mazăre motivând că în lipsa acestora ar fi privaţi de dreptul de a vota participanţii la Liberty Parade, Stufstock sau Jessie J.
În solicitarea adresată BEC, semnată de către preşedintele PSD Constanţa, Radu Mazăre, şi preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, se precizează că se are în vedere faptul că "numărul turiştilor pe litoral la fiecare sfârşit de săptămână pe perioada vacanţei de vară depăşeşte, conform estimărilor MDRT, 140.000".
"Considerăm că este imperios necesar să se suplimenteze numărul secţiilor de votare de pe litoral unde sunt înregistrate unităţi cu un total de peste 1.000 de locuri de cazare", susţin semnatarii.
"Fără organizarea unui număr de aproximativ 100 de secţii de votare în localităţile Constanţa, Mangalia, Năvodari, Eforie, Costineşti, Limanu, toţi turiştii care se vor afla pe litoral vor fi privaţi de dreptul constituţional de a-şi exprima opţiunea la referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui României", motivează USL în adresa înaintată BEC.
În susţinerea solicitării, Mazăre şi Dragomir precizează că, pe lângă acţiunile din calendarul turistic "Litoral 2012", în Mangalia se va desfăşura evenimentul Liberty Parade, "unde se estimează că vor participa 60.000 de persoane", în staţiunea Vama Veche se va desfăşura Stufstock, "unde se estimează că vor participa 20.000 de persoane", iar în Mangalia va fi concertul lui Jessie J în 28 iulie, la care se estimează participarea a 10.000 de persoane.
În plus, USL menţionează că la zilele oraşului Năvodari se estimează participarea a circa 10.000 de persoane, "unde vor participa şi alte persoane în afara celor cazate pe litoral".
Solicitarea USL a fost înaintată de BEC spre "competentă soluţionare" către prefectul judeţului Constanţa, Bogdan Huţucă.
Sursa:  http://www.realitatea.net/referendum-2012-usl-cere-100-sectii-de-vot-pe-litoral_968950.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii