Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poziția RADET față de protestele Sindicatului Energo RADET

ro

26 May, 2016 12:29 1999 Marime text
În aceste momente are loc o conferință de presă la sediul RADET Constanța, unde sunt dezbătute temele: rezultatele obținute de Regie şi perspectivă, măsuri pentru creșterea gradului de satisfacție al cetățenilor în relația cu RADET şi precizări privind protestul neautorizat al celor câțiva angajați, de ieri.
 
Directorul RADET, Liviu Popa susţine că se lucreză zilnic la creşterea gradului de satisfacţie al consumatorilor de apă caldă.
 
„În paralel, lucrăm zilnic la extinderea reţelei de recirculare în municipiu pentru creşterea gradului de satisfacţie al consumatorilor de apă caldă de consum”, a precizat acesta.  
 
Liviu Popa  a făcut și precizări privind protestul neautorizat al celor câţiva angajaţi, care a avut loc ieri.
 

„Constatăm că la interval de o lună, Dl. Mădulărescu liderul sindicatului Energo-RADET face o regulă din a-şi convoca întreg efectivul de membri în faţă sediului regiei, nefiind de acord cu iniţierea unui dialog social. În dată de 16.05.2016 ne-am întâlnit să purtăm un dialog şi să vedem ce revendică.
Cu acesta ocazie am încheiat un proces- verbal pe care l-a semnat pe fiecare pagină, urmând să fie redactat în ziua următoare.
Cu toate că a semnat draftul, nu a mai vrut să semneze şi exemplarul redactat motivând că: „vrea să-l mai molfăie!!!”
Am stabilit o nouă întâlnire cu acesta în dată de 23.05.2016 ora 16.00, deci în timpul programului de lucru, dar nu s-a prezentat.
Dl Mădulărescu refuză dialogul social dar organizează proteste care duc în eroare pe unii angajaţi dar şi populaţia, toate acţiunile având scopul să îşi câştige capital propriu.
Lupta sindicală pe care o iniţiază Dl. Madularescu are la baza nemulţumirea acestuia că nu i-am permis să îşi gareze cele două şalupe ale sale în incinta Punctului Termic 91.
Tot acolo îşi organizase un atelier clandestin de reparat motoare de şalupă.
Odată cu desfiinţarea atelierului şi interzicerea depozitării şalupelor pe proprietatea regiei, a început nemulţumirea sa.
A înfiinţat un sindicat şi şi-a propus că scop să schimbe conducerea regiei care nu i-a permis abuzuri.


Având în vedere că Ing.Mădulărescu a fost numit de conducere în funcţia de şef al unui sector şi că urmare a faptului că nu şi-a îndeplinit obligaţiile profesinale ce decurg din fişa postului, a fost cercetat disciplinar de către o comisie care a propus suspendarea sa din funcţie pe o perioada de 60 de zile, conform reglementărilor .
Suspendarea acesta are legătură doar cu activitatea deficitară desfăşurată de acesta în funcţia de şef de sector.
Sperăm că acesta măsură să îl determine să îşi aloce pe viitor experienţă profesională şi cunoştinţele dobândite în direcţia dată de obiectivele regiei dacă vrea să fie cadru de conducere”, a precizat Directorul RADET, Liviu Popa în cadrul conferinței.

 
Directorul RADET a arătat că la protestul din 16 mai atât conducerea Regiei cât și conducerea Sindicatului au semnat procesul verbal.
 
Tot el mai spune că anul acesta numărul cererilor de debranșare a scăzut considerabil față de aceeași perioadă a anului trecut. Pentru cei care vor însă să se debranșeze de la sistemul centealizat, trebuie să știe că actele pentru dosarul de deconeșare au fost simplificate.


Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii