Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Potrivit unei agenții de evaluare financiară, criza Volkswagen poate afecta tot sectorul auto

ro

29 Sep, 2015 20:36 1261 Marime text
 
Problema scandalului emisiilor de la Volkswagen (VW) s-ar putea dovedi un moment crucial pentru industria auto din întreaga lume.
 
Asta pentru că ar putea avea repercursiuni profunde și de lungă durată, mult peste profilul de creditare al grupului german, se arată într-un raport publicat astăzi de agenția de evaluare financiară Fitch Ratings, transmite Reuters.
 
„Este prea curând să estimăm implicațiile depline pentru producătorii auto, furnizori și alte grupuri legate de industria auto, dar ne așteptăm ca întregul sector să fie afectat, în diferite grade”, se arată în comunicatul agenției.
 
Însă, autoritățile de reglementare vor reevalua țintele de limitare a emisiilor și ar putea adopta unele mai dure.
 
„Testele privind emisiile vor fi mai dure, fără îndoială, și vor fi mai apropiate de condițiile normale de trafic. De asemenea, ar putea crește vânzarea de vehicule electrice și hibride, iar unii consumatori ar putea renunța la motoarele diesel pentru cele pe benzină. Aceste evoluții vor avea un impact mai mare asupra producătorilor auto din Europa decât asupra rivalilor lor din SUA și Asia”, se arată în raportul publicat de agentia de evaluare financiară.
 
Potrivit aceluiași comunicat, investițiile în cercetare-dezvoltare vor crește probabil, iar asta pentru că companiile auto se vor confrunta cu reglementări și teste mai dure.
 
Actualele și viitoarele măsuri adoptate de Volkswagen și autoritățile de reglementare ca răspuns la criză vor fi cruciale pentru atenuarea sau, din contră, extinderea impactului scandalului asupra profilului de credit al grupului german și a transformărilor din industria auto, apreciază Fitch.
 
Astăzi, compania germană a anunțat că intenționează să repare până la 11 milioane de vehicule cu motoare diesel echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie, costurile fiind estimate de analiști la peste 6,5 miliarde de dolari. Vor fi cinci milioane de mașini ale brandului VW, 2,1 milioane mașini Audi, 1,2 milioane de mașini Skoda și 1,8 milioane de vehicule comerciale ușoare.
 



Sursa foto: automarket.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii