Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:18 17 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pompierii au verificat lăcaşurile de cult din judeţul Constanţa. S-au constatat 51 deficienţe şi s-au aplicat 46 de avertismente

ro

17 Apr, 2017 14:01 1433 Marime text
În Noaptea de Înviere, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al Judeţului Constanţa au efectuat 14 controale inopinate şi 36 de activităţi de informare preventivă şi supravegherea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor în lăcaşurile de culolt de pe raza judeţului, ocazie cu care au constatat  51 deficienţe şi au aplicat 46 de avertismente.

Pe timpul controalelor, specialiștii în prevenirea incendiilor au avut în atenție dotarea cu stingătoare a lăcașurilor de cult, menținerea liberă a căilor de evacuare, utilizarea corectă a instalațiilor electrice și menţinerea accesibilă a căilor de acces a autospecialelor de pompieri.

Prinicipalele nereguli identificate pe timpul controalelor de prevenire au vizat:
-  utilizarea și exploatarea cu deficiențe a instalațiilor/sistemelor electrice sau de încălzire;
-  existența ușilor care se deschid în sens opus fluxului de evacuare;
- nefixarea de pardoseală  a elementelor de mobilier, a covoarelor și mochetelor, aspect ce poate conduce la blocarea evacuării în caz de incendiu;
- neechiparea cu instalații de detectare/semnalizare la incendiu a lăcașurilor de cult monument istoric;
-  netratarea materialelor combustibile cu substanțe ignifuge;
- utilizarea, la renovarea sau restaurarea lăcașurilor de cult monument istoric, a schelelor din material combustibil, la interior/exterior;
-nerespectarea reglementărilor în vigoare privind utilizarea focului deshis la igienizarea terenurilor din vecinătatea lăcașurilor de cult.

De asemenea,pompierii au executat instruiri cu personalul bisericesc, pe linia protecției la foc, ocazie cu care au fost prezentate măsurile care trebuie respectate înainte, pe timpul și după terminarea slujbelor.

    În această perioadă, pentru reducerea timpului de răspuns în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, în 12 locaţii de pe raza judeţului Constanţa, inspectoratul a luat măsura constituirii temporare de dispozitive cu autospeciale de pompieri, în proximitatea lăcaşurilor de cult, unde a fost anunţată afluenţa mare de persoane.  Atât în Noaptea de Înviere, cât şi în ziua Sfintei Sărbători, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa nu s-au înregistrat evenimente deosebite.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii