Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:31 17 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii de frontieră din Tulcea au descoperit mai multe kilograme de peşte fără documente

ro

06 Sep, 2018 11:35 2850 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea au depistat în zona de competență un cetăţean român care deținea aproximativ 14 kilograme de peşte, fără documente legale, informeză Garda de Coastă.
 
  În data de 05.09.2018, în jurul orei 16.30, poliţiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea –Biroul Prevenire și Combaterea Infracționalității Transfrontaliere au identificat pe malul drept al Dunării, în zona localității Grindu, județul Tulcea, un bărbat, cetățean român, în vârstă de 42 de ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea, care mergea pe jos şi transporta un sac plin cu pește.
 
  În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au descoperit, în sac, cantitatea de 8 kg de peşte (din familia sturioni), specia cegă și 6 kg somn, în stare proaspătă, pentru care persoana în cauză nu deţinea documente legale. Acesta a declarat că a găsit sacul cu peşte lângă apă şi l-a luat pentru consumul propriu.
 
 Cantitatea de 8 kg de cegă a fost redată mediului natural în prezența reprezentanților Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, iar cantitatea de 6 kg de somn a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
 
 În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: pescuitul, deţinerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare precum și deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește.

Sursa foto:Garda de Coastă 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii