Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poftiţi în vagoane! Pentru 94.5 lei, trenul Iaşi-Constanţa vă oferă o călătorie de coşmar

ro

12 Aug, 2015 10:46 1671 Marime text
 
Călătoriile cu trenul prin Europa vorbesc despre eficienţă şi confort, despre punctualitate, locuri comode, compartimente elegante pentru un somn liniştit şi restaurante sofisticate. În România, călătoriile de acest gen vorbesc despre ineficienţă, chin fizic, punctualitate doar când şi când, locuri incomode şi compartimente care put, miros şi sunt distruse în proporţie considerabilă. Nu contează unde călătoreşti în ţara asta.

Condiţiile sunt în limita suportabilităţii, dar nu pot fi considerate nici măcar decente, iar preţurile încasate pentru bilete nu se justifică decât în mintea celor care se raportează la datoriile uriaşe ale companiei. O utilizaoare de facebook a povestit o experienţă de acest gen, care vine să confirme ceea ce spuneam la început. Redăm integral mesajul al Laurei Chiriac:

"Aş dori să denunţ "bunele" condiţii în care se circulă cu CFR İaşi în 2015. Am plecat pe ruta İaşi-Constanţa şi vreme de opt ore am îndurat o serie de condiţii de groază. İn compartiment era o mizerie groaznică, praf gros şi miros statut. Lumina nu s-a putut stinge, întrucât întrerupătorul era defect, aşa că am mers toată noaptea cu lumina în ochi fără să ne putem odihni. Perdele la geamuri şi uşi nu mai există, astfel că nu mai există nici intimitate, toţi cei care trec pe culoar se uită la ţine. Cotierele de la scaune fuseseră smulse cu totul, astfel că tot drumul a trebuit să stau ghemuită pe locul meu cu mâinile pe lângă corp pentru că nu aveam nimic de ce să mă sprijin. Am şi poze doveditoare. Am speranţa că se vor mai alătură şi alte persoane cu nemulţumirile lor şi că mai multe voci pot schimbă câte ceva din situaţia asta jalnică. Adaug că biletul m-a costat 94,5 lei. Pentru condiţiile de transport persoane nu meritau nici 10 lei. İn străinătate şi animalele au mai mult confort la transport".

Sursa foto: ziaruldeiasi.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii