Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:21 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Podul de la Agigea, subiectul unei scrisori deschise adresate premierului Ponta şi ministrului Şova. Află cine o semnează!

ro

10 Jun, 2013 12:54 1367 Marime text
PDL Constanţa anunţă că o scrisoare deschisă adresată primului ministru Victor Ponta şi ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine, Dan Șova, a fost înregistrată astăzi la cancelaria Guvernului.
Scrisoarea are ca temă podul de la Agigea şi este semnată de senatorul Gigi Chiru, dar şi de Traian Cristea, primarul comunei Costineşti, şi Mugur Mitrana, primarul comunei 23 August. De asemenea, au fost purtate discuţii cu toţi primarii localităţilor afectate de lucrările la podul de la Agigea, iar aceştia şi-au arătat sprijinul pentru demersul iniţiat, se menţionează într-un comunicat de presă. Redăm, mai jos, conţinutul scrisorii:
„Stimaţi domni,
Vă scriem ca reprezentanţi ai comunităţilor judeţului Constanţa, dar şi ca administratori ai staţiunilor din sudul litoralului. Este deja al doilea an în care reabilitarea Podului de la Agigea nu face altceva decât să pună piedici turismului din această parte a litoralului. Mai mult decât atât, cozile, timpul de aşteptare, nervii au ca unic rol îndepărtarea turiştilor din staţiunilor noastre.
Nu înţelegem de ce reabilitarea Podului de la Agigea se reia an de an în prag de sezon estival sau de ce din 2012 până acum nu a fost finalizată. Ultima soluţie găsită pentru restricţionarea traficului este oprirea circulaţiei câte 10 minute şi repornirea pentru alte 20 de minute şi tot aşa. Asta acum, că cine ştie ce ne mai aşteaptă?! În cele 10 minute de staţionare se crează cozi pe distanţe mari, iar cele 20 de minute de trafic devin insuficiente pentru fluidizarea circulaţiei.
Ne întrebăm de ce nu se foloseşte o altă soluţie, de ce nu se amână lucrările, de ce nu s-au efectuat în extra-sezon sau de ce se încearcă, cu orice chip, sabotarea turismului de pe litoralul românesc. Suntem convinşi că, sătui de trafic aglomerat şi stat la cozi, românii vor alege ca destinaţie de vacanţă Bulgaria, unde pot ajunge fără stres prin Vama Giurgiu. Practic, vor fi obligaţi să ia această decizie. Comunitatea locală suferă şi aşa din cauza problemelor economice, veniturile sunt mici, iar situaţia actuală nu face decât rău. Anul trecut a fost o experienţă neplăcută atât pentru turişti, cât şi pentru localnici, iar o soluţie pentru această problemă este vitală.
Pe această cale vă rugam să procedați la identificarea unei alte soluții tehnice care să nu obstrucționeze deplasarea turiștilor pe litoralul românesc. Încă o dată, ne întrebăm de ce, din 2012, an în care s-au făcut lucrări având finanţarea aprobată, reabilitarea Podului de la Agigea nu a fost finalizată”.

Ti-a placut articolul?

Comentarii