Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:26 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pictura zilei „Visul” de Frida Kahlo

ro

29 Jul, 2014 09:23 4174 Marime text
Născută pe 6 iulie, în Mexic, în casa albastră a tatălui său, unde a trăit aproape toată viaţa, Magdalena Carmen Frieda Kahlo y Calderon, pe numele ei adevărat, în majoritatea lucrărilor sale, a combinat tradiţiile şi simbolistica religioasă mexicană cu tratarea suprarealistă a subiectului. Frida Kahlo a fost un artist excepţional, care şi-a exprimat sentimentele cele mai intime prin intermediul creaţiilor, într-un mod atipic. În decursul vieţii, a pictat peste 55 de autoportrete, fiecare dintre acestea explorând o parte a identităţii ei.
 
„Visul”, cunoscut şi sub numele de „Patul”, a fost pictat în anul 1940 şi sugerează modul în care Frida vede moartea. În această capodoperă, Frida doarme într-un pat, ce pluteşte printre nori, în timp ce deasupra ei se află un schelet, cu un buchet de flori, care ar putea face trimitere la controversata căsătorie a Fridei cu pictorul Diego Rivera sau la faptul că Frida nu priveşte moartea ca pe ceva înfricoşător sau trist. În timp ce Frida doarme, scheletul este treaz şi priveşte. Amândoi au câte două perne sub cap. 
 
Frida Kahlo mărturisea că pictează pentru ea însăşi. „Pictez puţin. Nu că m-aş considera o artistă, ci pentru că nu am altceva de făcut. Când lucrez uit de necazurile mele. Lucrez în ulei pe plăci mici de aluminiu.”, spunea artista. 
 
Sursa foto: Wikipedia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii