Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expoziție de pictură închinată Zilei Dobrogei, la Acvariul din Constanța (galerie foto)

ro

13 Nov, 2021 18:17 4504 Marime text
  • Elevii de la Școala Gimnazială Nr. 39 „Nicolae Tonitza“ și cei de la Colegiul Național „Mihai Eminescu“ Constanța au pregătit o expoziție de pictură inspirată din peisajele reprezentative Dobrogei, coordonați de prof. Alexandra Johansen cu ocazia Zilei Dobrogei.
Elevii claselor a-V-a, a-VI-a și a-IX-a transmit frumusețea Dobrogei prin intermediul expoziției care are loc la Acvariul din Constanța în aceste zile. Pasiunea pentru artă i-a făcut pe elevi să nu stea pe gânduri. Și-au scos acuarelele și s-au apucat de pictat. Faună, lebădă, Farul Genovez, Mihai Eminescu, albastru sunt cuvintele cheie pe care se bazează cele 23 de picturi expuse.

Coordonatoarea proiectului, prof. Alexandra Johansen, ne-a oferit câteva cuvinte despre această expoziție.

„Expoziția de Ziua Dobrogei durează două spătămâni. Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 39 „Nicolae Tonitza“ împreună cu elevii de la Colegiul Național „Mihai Eminescu“ Constanța sunt încântați să reazlizeze expoziții împreună.

Din păcate, pentru această expoziție, elevii au avut la dispoziție o singură oră de curs. Unii dintre ei au reușit să mai adauge câte ceva acasă. Una dintre lucrări a fost realizată cu doar câteva ore înainte de expoziție.

În ciuda acestei vacanțe pe care au avut-o, elevii s-au mobilizat și au reușit. Datorită acestor expoziții, copiii devin mai atrași de limbajul plastic.

Avem lucrări care reprezintă peisaje din Delta Dunării, de pe faleză, ce au considerat elevii reprezentativ pentru Dobrogea. Unii dintre ei și-au amintit și de numele grec al Constanței, adăugând coloane ionice cu capiteluri asemănătoare valurilor.

Mihai Eminescu este prezent în unele dintre picturile realizate de elevii care aparțin liceului care îi poartă numele, ținând cont că statuia poetului se află pe faleză alături de statuia Veronicăi Miclea.

Cei care au considerat că este dificil să reprezinte Cazinoul au încercat și alte construcții reprezentative precum Farul Genovez.
Inspirați din peisajul Deltei, elevii au reprezentat și casele specifice lipovenești, dar și din fauna acestei zone.“


Expoziția rămâne deschisă încă două săptămâni, așadar iubitorii de artă pot oricând vizita și admira picturile micilor artiști. Arta este o terapie, spun mulți, arta poate fi doar o pasiune sau o meserie. Cert este că fiecare suflet are nevoie de frumos, iar frumosul ia naștere prin ochii fiecăruia.

Alexandra Johansen, profesoara de arte vizuale și educație plastică a elevilor consideră că: „Arta este foarte importantă pentru sufletul fiecăruia dintre noi.
 
Mai multe fotografii puteți vedea în secțiunea galerie foto.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și:

Ziua Dobrogei la Muzeul de Artă Constanța
 
#Dobrogea143 La mulți ani, Dobrogea! 1878-2021
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii