Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pictura zilei „Autoportret într-o rochie de catifea” de Frida Kahlo

ro

20 Sep, 2014 09:23 3586 Marime text
Născută pe 6 iulie, în Mexic, în casa albastră a tatălui său, unde a trăit aproape toată viaţa, Magdalena Carmen Frieda Kahlo y Calderon, pe numele ei complet, în majoritatea lucrărilor sale, a combinat tradiţiile şi simbolistica religioasă mexicană cu tratarea suprarealistă a subiectului. Frida Kahlo a fost un artist excepţional, care şi-a exprimat sentimentele cele mai intime prin intermediul creaţiilor, într-un mod atipic. În decursul vieţii, a pictat peste 55 de autoportrete, fiecare dintre acestea explorând o parte a identităţii ei.

„Autoportret într-o rochie de catifea”, realizat în anul 1926, reflectă o cunoaştere a artei europene. Alungirea de la mâini, dar şi de la gât, aminteşte de portretele lui Bronzino, în timp ce culorile alese pentru fundal sugerează tulburări emoţionale profunde.
 
Frida Kahlo mărturisea că pictează pentru ea însăşi. „Pictez puţin. Nu că m-aş considera o artistă, ci pentru că nu am altceva de făcut. Când lucrez uit de necazurile mele. Lucrez în ulei pe plăci mici de aluminiu”, spunea artista. 
 
Sursa foto: wikiart.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii