Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:32 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Petiţie ce vizează judeţul Constanţa. Se cere remedierea serviciilor furnizate de ENEL

ro

13 Apr, 2016 12:56 1253 Marime text
 
În mediul online a apărut o petiţie ce vizează judeţul Constanţa, mai exact localitatea Valu lui Traian. Intitulată „Petiţie pentru asigurarea furnizării energiei electrice în condiţii optime!!!”, aceasta a stârnit interesul oamenilor, fiind semnată deja de 130 de persoane.
 
„Prin această petiţie cerem companiei ENEL să asigure livrarea curentului electric într-un mod optim, fără fluctuaţii şi fără întreruperi (momentan 5-6 întreruperi pe zi ) în comuna Valu lui Traian, judeţul Constanţa. În momentul de faţă aparatele noastre electronice sunt puse în pericol de aceste opriri de curent sau mai mult decât atât au fost înlocuite pentru că s-au stricat!”, se arată în petiţie.

Am contactat reprezentanţii ENEL cu privire la acest subiect, urmează să primim un răspuns din partea acestora. Vom reveni.

UPDATE 1
 

La solicitarea cotidianului ZIUA de Constanţa, reprezentanţii ENEL au revenit cu un punct de vedere.
 

„În data de 11 februarie 2016 a avut loc o avarie pe o linie de medie tensiune ce alimentează localitatea Valu lui Traian. Linia de medie tensiune traversează printr-o rigolă utilitară podul peste Canalul Dunăre - Marea Neagră din localitatea Murfatlar, avaria afectând secţiunea aflată în această rigolă. În aceste condiţii, consumatorii au fost realimentaţi printr-o schemă provizorie. Pentru a efectua reparaţia este necesar acordul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa, acord ce nu a fost primit până la această dată de către Enel Distribuţie Dobrogea (n.r. 13.04.2016). Astfel, consumatorii au rămas alimentaţi în schemă provizorie, fapt ce a dus la suprasolicitarea instalaţiilor şi la o serie de avarii, pentru soluţionarea cărora s-a intervenit în cel mai scurt timp.
 
La acest moment nu există în evidenţele noastre solicitări de despăgubire pentru aparatură electrocasnică deteriorată.
 
Pentru stabilizarea şi creşterea siguranţei în alimentarea cu energie electrică a localităţii Valu lui Traian, este necesară înlocuirea totală a cablului de medie tensiune defect postat de-a lungul podului ce traversează Canalul Dunăre - Marea Neagră, lucrare ce se poate realiza numai după obţinerea acordului din partea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa”, conform reprezentanţilor ENEL Distribuţie Dobrogea.

Ti-a placut articolul?

Comentarii