Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:21 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

VIDEO Locuitorii din Năvodari, supărați de modul în care un investitor își supraetajează spațiul comercial. Ce spun autoritățile?

ro

05 Mar, 2024 17:00 1189 Marime text
  • Locatarii blocului în cauză au făcut demersurile legale și au sesizat autoritățile ce au competențe, inclusiv Inspectoratul de Stat în Construcții, Primăria Năvodari, ISU și ENEL.
 
Mai mulți locuitori din Năvodari, județul Constanța, sunt disperați cu privire la o construcție ce se edifică pe strada Rândunelelor, în vecinătatea blocului 8Sud.


 
Este vorba de o supraetajare a unui spațiu comercial, cât și o recompartimentare interioară, iar oamenii sunt deranjați atât de faptul că magazinul extins este foarte aproape de bloc, ci și de modalitatea prin care se ridică. Distanța dintre clădire și imobil este mai mică decât cea exprimată în planul de situație anexat autorizației de construire de pe platforma primăriei din Năvodari, iar un alt aspect care pare să fie o problemă pentru locuitori este faptul că și-au montat un panou electric la ei în scară.


 
Mai multe despre neregulile exprimate de locuitori, puteți vizualiza în video de mai jos, unde una dintre locatarele blocului își spune supărările legate de construcția la care facem referire:
 

 
Locatarii blocului în cauză au făcut demersurile legale și au sesizat autoritățile ce au competențe, inclusiv Inspectoratul de Stat în Construcții, Primăria Năvodari, ISU și ENEL. De altfel, la ISC, sesizarea este în lucru, conform ultimelor informații.


 
Primăria Năvodari a transmis următoarele precizări cu privire la investiția sesizată de locatarii din oraș: „Având în vedere situația sesizată, Arhitectul-Șef și un agent de la Disciplina în Construcții din cadrul Poliției Locale se vor deplasa la fața locului pentru a verifica execuția lucrărilor. În schimb, din primele verificări ale documentelor, vă putem preciza faptul că pentru acest imobil a fost emisă A.C. nr. 334/23.11.2023 pentru recompartimentare interioară și supraetajare la spațiu comercial existent, autorizația fiind emisă în baza Planului Urbanistic de Detaliu aprobat prin HCL nr. 6/2004.


 
Este importat să precizăm faptul că Autorizația de Construire a fost emisă cu respectarea prevederilor legale în vigoare, având anexate: acordul Asociației de Proprietari Cristal 5 Năvodari - autentificat la notar, avizul ISU și pe cel de la Direcția de Sănătate Publică. Totodată, precizăm că imobilul este intabulat în anul 2019, la stadiu fizic de parter”.
 
Reporterii ZIUA de Constanța au solicitat și un punct de vedere de la investitorul care se afla la șantier, însă nu a dorit să ofere declarații oficiale.


 
Autorizația de construire
 
Pe 23 noiembrie 2023, a fost emisă autorizația de construire nr. 334 pentru persoana fizică Bavaleta Damu, proiectant general fiind Cory Proiect SRL, iar constructor este MCF Frați Meșteri SRL. Data începerii execuției lucrărilor este 16 decembrie 2023, iar conform panoului afișat, lucrările ar urma să fie finalizate până pe 16 decembrie 2025. Termenul de execuție este, așadar, de 24 de luni.


 
În anul 2005, autoritata locală i-a autorizat pe Vicică Marian şi Vicică Daniela să ridice o construcţie cu rol comercial, cu regim de înălţime P+1. În noiembrie 2005, compartimentul de urbanism al Primăriei a recepţionat parţial clădirea, fiind ridicată doar la nivel de parter. În 2009, Damu Bavaleta, alături de soție, a cumpărat spațiul comercial.
 
 PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și

Imobiliare Constanța Blocul grecilor din Piața Ovidiu va fi modificat. Ce voiau să facă cu mansarda?

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dumitru MATEI 05 Mar, 2024 19:04 Arhitectul sef Eduard Ferencz ,proaspat asimilat in echipa incompetentilor din Navodari ,este venit de la Constanta unde a facut praf toata arhitectura orasului . Acum urmeaza Navodari si apoi ...mai vedem ce mai ramane de distrus . Intr-o tara cu organizare de tip mafiot ,macinata de coruptie si incompetenta ,scapa cine poate si fiecare se descurca cum poate .