Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:18 26 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pesurse.ro Cine deţine în prezent o şefie de consiliu judeţean cedează în acel judeţ partidului din alianţă postul de prefect

ro

05 May, 2012 19:24 1186 Marime text
Negocieri aprige pe secretarii de stat şi pe locurile de prefecţi la nivelul USL. Liderii social-democraţi şi cei liberali au convenit un sistem bicolor politic la palierul prefecţi-preşedinţi de consilii judeţene. O convenţie similară este dorită de social-democraţi şi în cazul secretarilor de stat, deşi liberalii au cerut în timpul ultimelor negocieri ca partidul care dă ministrul să aibă în subordine o instituţie monocromă politic.

Cine deţine în prezent o şefie de consiliu judeţean cedează în acel judeţ partidului din alianţă postul de prefect. Este decizia la care au ajuns social-democraţii şi liberalii în timpul negocierilor din ultimele două zile, susţin surse din cadrul USL. Social-democraţii Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Eugen Bejenariu pe de o parte, Dan Radu Ruşanu, Relu Fenechiu şi Crin Antonescu de la PNL, de celalaltă parte, au convenit că aceasta este cea mai bună soluţie pentru desemnarea prefecţilor în judeţele deja controlate la nivelul administraţiilor locale de către cele două partide. Soluţia oferă partenerilor şi mijlocul de a se monitoriza şi controla reciproc, ţinând seama că prefectul şi şeful de CJ au în mână pâinea şi cuţitul la capitolul fonduri alocate primăriilor şi consiliilor locale.

Un alt principiu convenit de cele două părţi este cel al parităţii. Ca şi în cazul candidaturilor la locale şi alegerile generale, PSD şi PNL vor să se ajungă la o relativă paritate prin împărţirea prefecturilor din judeţele care au în prezent preşedinţi de CJ-uri de la PDL, UDMR sau UNPR. Cine va da însă prefectul într-un judeţ va ceda funcţiile de subprefect partenerilor săi de alianţă, au mai decis cele două părţi în timpul negocierilor.

www.pesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii