Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:06 24 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 360.000 de euro și dolari, confiscați la vama Giurgiu

ro

03 Sep, 2016 13:21 1264 Marime text
Un șofer turc s-a prezentat la ITPF Giurgiu - PTF Giurgiu Rutier, ieri, pentru a ieși din țară. Acesta efectua curse București-Istanbul și transporta ca pasageri opt cetăţeni turci și 33 de cetățeni români.

„Acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontiera au efectuat un control amănunțit asupra persoanelor, bagajelor acestora și autocarului. Astfel, în urma controlului, au fost descoperite, ascunse sub scaunul șoferului și sub spaţiul destinat pentru acumulatorii auto, mai multe pachete învelite în folie şi banda adezivă ce conţineau suma totală de 223.000 euro și 138.000 USD”, precizează polițiștii.

Din verificările efectuate, a rezultat că banii aparțin Georgianei I., cetăţean român în vârstă de 35 ani, cu domiciliul pe raza judeţului Giurgiu, care nu a putut justifica legalitatea provenienței și destinația sumelor de bani ascunse în autocar. Aceasta a declarat că a primit banii de la doua persoane din Bucureşti, care au rugat-o să-i transporte, în schimbul unui comision, în Bulgaria, unde urmau să se reîntâlnească şi să-i restituie. Ca urmare a celor constatate, întreaga sumă de bani a fost  ridicat, în continuare fiind efectuate cercetări cu privire la provenienţă şi destinaţia banilor, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun, precizează Poliția de Frontieră.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii