Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:28 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute în valoare de peste 6 milioane lei, confiscate la frontiera cu Bulgaria (GALERIE FOTO)

ro

02 Aug, 2023 12:31 704 Marime text
Sursa foto: Poliția de Frontieră Română
 
  • Polițiștii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Calafat, Giurgiu şi Vama Veche, precum şi din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, în urma unor controale efectuate la graniţa cu Bulgaria, 16.573 articole constând în smart watch-uri, articole vestimentare, încălțăminte, marochinărie și parfumuri, toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.
 
Polițiștii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Calafat, Giurgiu şi Vama Veche, precum şi din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, în urma unor controale efectuate la graniţa cu Bulgaria, 16.573 articole constând în smart watch-uri, articole vestimentare, încălțăminte, marochinărie și parfumuri, toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere, transmite un comunicat din partea Poliției de Frontieră Română.
 
În data de 1 august 2023, în jurul orei 08.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-au prezentat pe sensul de intrare în ţară, doi cetățeni români, care conduceau două ansambluri rutiere înmatriculate în România și transportau diverse bunuri în regim de coletărie, pe ruta Bulgaria-România-Germania. 
 
Cu ocazia efectuării controlului de frontieră, colegii noștri au descoperit, în compartimentele de marfă, mai multe colete  în care se aflau ambalate 8.682 articole vestimentare, încălțăminte și marochinărie, inscripționate cu diverse mărci protejate, despre care există suspiciunea că sunt contrafăcute.
 
În aceeaşi zi, în jurul orei 15.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui autocamion, un cetățean turc, în vârstă de 41 de ani. Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, rulouri textile din Turcia către Polonia.
 
În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au solicitat sprijin lucrătorilor vamali pentru desigilarea și efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperiți în interiorul semiremorcii, ascunși prin metoda capac, mai mulți saci ce conțineau articole vestimentare inscripționate cu numele unor mărci cunoscute, despre care exista suspiciunea rezonabilă că sunt contrafăcute.
 
„În cadrul cercetărilor, colegii noștri au stabilit că cele 7.146 de bunuri descoperite aparțin șoferului. Persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă pentru produsele menţionate”, precizează sursa citată.
 
Tot în data de 1 august 2023, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.
 
În fapt, în data de 27 iulie 2023, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din Polonia.
 
În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau aproximativ 500 de ceasuri smart watch, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.
 
Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocar ce face curse regulate pe ruta Turcia - România.
Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele a două persoane, cetățeni români, 95 articole vestimentare și 150 de parfumuri, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Persoanele în cauză au precizat că au achiziţionat articolele din Turcia.
 
Întrucât şoferii mijloacelor de transport nu au putut prezenta documente de proveniență pentru bunurile transportate, produsele din cele patru cazuri, în valoare totală de 6.234.800 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
 
Totodată, conducătorii auto sunt cercetaţi pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, a încheiat sursa citată.


Citește și:

Descoperirea șocantă a polițiștilor din Maramureș! Un tânăr, reținut de procurorii DIICOT
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii