Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 25.000 de poliţişti asigură măsurile de ordine publică cu ocazia Paştelui Catolic

ro

27 Mar, 2016 12:31 1639 Marime text
 
În ultimele 24 de ore la nivelul întregi ţări nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Peste 25.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au asigurat măsurile de ordine publică cu ocazia Paştelui Catolic.
 
Pentru menţinerea unui nivel ridicat de siguranţă publică, în ultimele 24 de ore, MAI a avut în teren peste 4.500 de patrule de poliţie sau patrule mixte, alcătuite din poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră. De asemenea, au fost dispuse în misiune mai multe echipaje de poliţie rutieră, iar pompierii au fost pregătiţi pentru orice situaţii care ar fi impus intervenţia acestora.
 
Principalele misiuni ale angajaţilor MAI au vizat prevenirea infracţionalităţii şi asigurarea ordinii publice îndeosebi în preajma celor aproximativ 1.000 de lăcaşuri de cult unde aseară s-a oficiat slujba de Înviere. La aceste manifestări religioase nu au fost înregistrate evenimente deosebite.
 
În zilele de vineri şi sâmbătă, prezenţa unui efectiv sporit de ordine publică a condus la prinderea în flagrant a 134 autori de infracţiuni şi depistarea a 17 urmăriţi naţional şi 8 urmăriţi internaţional. În aceeaşi perioadă au tranzitat frontierele României peste 284.000 de persoane, în urma controalelor dispuse fiind identificaţi şi prinşi 8 urmăriţi.
 
În ultimele 24 de ore pompierii şi paramedicii SMURD au intervenit la 913 urgenţe medicale, în 7 cazuri fiind utilizate elicopterele Inspectoratului General de Aviaţie al MAI.
 
Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, mulţumeşte angajaţilor MAI care au fost şi sunt la datorie în aceste zile şi urează Hristos a Înviat! tuturor celor care sărbătoresc astăzi Învierea Domnului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii