Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:02 22 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Persoane şi autoturisme căutate la nivel internaţional, depistate pe teritoriul României

ro

16 Dec, 2018 10:08 377 Marime text
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 659 de persoane, 53 de autovehicule și 21 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.
 

În perioada 7 – 14 decembrie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 410 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

 
Poliţiştii români au pus în aplicare 20 de mandate europene de arestare, au depistat 69 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 115 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 7 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 15 documente și au fost găsite 47 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
 
Totodată, 249 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 15 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 30 erau semnalate de România ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 18 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 4 erau semnalate dispărute de autorităţile române.
 
Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 6 autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale și 6 documente semnalate de România.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii