Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:33 27 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Persoane evacuate Alunecări de teren la Bisoca, judeţul Buzău

ro

01 Mar, 2015 16:09 1450 Marime text
Şapte case din comuna Bisoca din judeţul Buzău au fost grav afectate în urma unei alunecări de teren, cele 20 de persoane care locuiau acolo, între care şi şapte copii, fiind evacuate de către autorităţi, relatează Mediafax.
 
Potrivit primarului comunei Bisoca, Gheorghe Beşliu, alunecarea de teren a avut loc în satul Lacurile, pe o distanţă de 2-3 kilometri, şi a afectat grav şapte gospodării, cu locuinţe şi anexe.
 
”Este vorba despre o alunecare de teren produsă la adâncime, pe o distanta de 2-3 kilometri. A afectat şapte case, care nu mai sunt locuibile, iar persoanele care locuiau acolo au fost evacuate. De asemenea, animalele oamenilor au fost luate din zona afectată. Nu a fost niciodată aşa ceva în zona noastră, o alunecare aşa de mare. Este posibil să fie generată de ploile din ultima perioadă, de zăpezi sau poate de cutremurele care se tot repetă”, a declarat, duminică, pentru corespondentul Mediafax, primarul comunei Bisoca, Gheorghe Beşliu.
 
El a precizat că oamenii care au rămas fără case în urma alunecării de teren au plecat fie la rude, fie vor fi duşi de autorităţi în imobile nelocuite.
 
”Acum scoatem bunurile oamenilor din case. E tot ce au agonisit oamenii într-o viaţă şi riscă să fie înghiţit de pământ. Oamenii au aici bunurile lor, au nutreţ, hrană pentru animale. E prematur să spunem ce soluţii sunt pentru oameni - unii se duc la rude, pe unii îi ducem în nişte case în care nu locuieşte nimeni. Vedem ce facem, deocamdată nu pot spune ce soluţii sunt pentru aceste familii”, a adăugat primarul din Bisoca.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii