Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:23 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Perle la simularea de Bacalaureat - „Cartea nu este promovată pe internet”

ro

10 Mar, 2016 13:27 2312 Marime text
 
Luni elevii de liceu au susţinut simularea de Bacalaureat la Limba şi Literatura Română, însă cum nu se putea să treacă şi nici această probă fără ca o parte din elevi să nu scotă diverse perle amuzante aşa s-a mai trecut în revistă încă o serie de expresii care pentru rezultatele la examen reprezintă un dezastru.
 
Iată o parte din perlele elevilor:

 
„E profundă tema poeziei, nu îţi poţi da seama de ea, poetul e cam visitor şi se stinge uşor-uşor în lume.”
 
„Versurile au la bază jertfa, fiind cum am spus mai sus o bijuterie, trebuie să cadă în noapte şi să se stingă în roua rozelor.”
 
„Eu nu utilizez internetul pentru cărţi, eu vorbesc cu prietenii pe facebook, stau la chat cu ei, îmi caut prieteni noi, mai dau cate un like din cand în când când vad câ cate un scriitor care postează ceva pe perete, dacă e smecher dau şi share.”
 
„Cartea nu este promovată pe internet, ăştia în fiecare an greşesc subiectele.”
 
„Stefan Gheorghidiu era frustrat, nu se poate sa iubesti o târfă, aia vroia bani mai ales ca a dat de ăla la Odobeşti. Ce prost stă după fundul femeii?.”
 
„În opinia mea romanul Moromeţii are la bază tema iubirii dintre Ştefan si Ela.”
 
„Romanul Ion cuprinde 6 părţi adică 6 cărţi şi a fost scris în 17 zile, semn că va sfârşi grav Ion. A fost omorat cu o furca care o ţinea tatăl Anei în grajd.”
 
„Dimensiunea temporală se referă la locul desfăşurării acţiunii în aceasta poezie. O primă trăsătură a genului liric o reprezintă momentele subiectului, expoziţiunea prezintă un apus de soare.”
 
„Legile sunt date de proştii ăştia de la conducere. E bună dacă e promulgată de cine trebuie, dacă nu să ne lase dracu cu politica lor.”
 
„Oricum nota nu se trece în catalog, vă pupă fratele vostru.”
 
„Florica era o fată cam bună pentru Ion dar asta era înfometat după pământ, o scenă reprezentativă o constituie atunci când se culcă pe pământ şi se trezeşte să–l sărute.”
 
„Pe Florica o ardea în coceni iar pe Ana pe după sobă, bun băiat, destept, Ion se aseamană cu băieţii care stie ce vor de la o femeie, nu iubire.” Sursa foto: olttv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii