Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:57 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE5. Pericol de explozie! Incendiu de proporţii la un contanier cu vopsea în Lumina (galerie foto+video)

ro

10 Aug, 2016 09:23 4406 Marime text


Mai multe  echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" au fost solicitate, în urmă cu câteva minute, printr-un apel la serviciul unic de urgenţă 112, să intervină în localitatea constănţeană Lumina, pe strada Iuliu Maniu, la numărul 38.

UPDATE 5, ora 13:45:
Pompierii militari de la ISU Dobrogea au reușit să izoleze incendiul, la această oră se lucrează pentru lichidare. Din estimările martorilor care au sunat la 112, incendiul ar fi pornit de la vegetația uscată din zona depozitului și s-ar fi extins apoi la materialele inflamabile din curte. Incendiul nu s-a soldat cu victime, întrucât toți angajații depozitului au fost evacuați în siguranță după ce flăcările au început să se extindă, iar urgența a fost semnalată la 112. 

UPDATE 4, ora 11:05
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU "Dobrogea", la faţa locului au sosit şi trei ambulanţe. Până în acest moment nu există victime, ci doar pagube materiale. 

UPDATE3, Ora 11:00
O femeie a declarat că a sunat la 112 pentru a anunța incendiul în urmă cu 2 ore, dar că pompierii au ajuns abia acum. Misiunea acestora este îngreunată de vântul puternic, care a făcut ca flăcările să se extindă repede și au cuprins întregul depozit, anunţă o televiziune locală din Constanţa.  Câțiva martori au spus că ar fi auzit și o explozie de la o butelie, după care totul a fost cuprins de flăcări. Aceștia au mai declarat că propietarul depozitului ținea și animale în zonă.UPDATE2, ora 10:55
Potrivit reprezentantului unei firme de colectare deşeuri care îşi desfăşura activitatea în zona cuprinsă de foc, în interior se găseau vopsea, deşeuri de vopsea şi plastice. Incendiul ar fi pornit de la iarba uscată, iar în două minute, din cauza vântului, toată platforma a fost cuprinsă de foc. La momentul incendiului, erau 10 persoane care au încercat să stăpânească incendiul, dar au chemat imediat pompierii. Potrivit acestuia, cutiile de vopsea s-au umflat şi au explodat. Pompierii au reuşit să protejeze clădirea de birouri, astfel aceasta nu a fost cuprinsă de foc. Numele societăţii care îşi desfăşura activitatea acolo este Eco Bio Magic.

UPDATE, ora 10:08
La faţa locului, intervin pentru lichidarea incendiului şase autospeciale şi UN CBRN.
 Autospeciala de cercetare CBRN este destinată interventiei in cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice si radiologice si pentru decontaminarea personalului de interventie si a celui afectat.Din primele informaţii, ar fi vorba despre un incendiu la un container cu vopsea. 
Există un pericol foarte mare de explozie, deoarece în zonă se află o staţie de alimentare cu combustibil necesar autovehiculelor.

Surse foto: Fcaebook.com/ Sas Vasile Vezi- Ada Niko
Ti-a placut articolul?

Comentarii