Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la suspecți de trafic de persoane. Cinci suspecți au fost reținuți. Ce au stabilit anchetatorii (galerie foto)

ro

13 Apr, 2018 13:51 2216 Marime text
Polițiștii brigăzilor de combatere a criminalității organizate din Brașov, București, Craiova și Mureș, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au efectuat două percheziții la locuințele unor persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de persoane. Cinci membri ai grupării au fost reținuți.
 
Potrivit IGPR, la data de 11 aprilie a.c., polițiștii brigăzilor de combatere a criminalității organizate din Brașov, București, Craiova și Târgu Mureș,  sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au acționat pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în trafic de persoane și proxenetism.
 
Membrii grupării sunt bănuiți că, în perioada mai 2017 – prezent, ar fi recrutat, adăpostit și transportat femei, în scopul exploatării acestora prin obligarea la practicarea prostituției, în Germania.
 
Astfel, au fost efectuate două percheziții la locuinţele din municipiul București ale persoanelor bănuite, au fost puse în aplicare 11 mandate de aducere, 9 în municipiul București, unul în municipiul Târgu Mureș și unul în municipiul Craiova.  
 
În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizați aproximativ 44.900 de euro, 300 g. de aur, două autoturisme și mai multe înscrisuri.
 
Polițiștii au depistat cinci persoane bănuite, trei bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între  22 și 50 de ani, care au fost reținute pentru 24 ore, ulterior fiind arestate preventiv pentru 30 de zile.
 
Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii