Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:43 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la suspecți de evaziune fiscală și spălarea banilor. Prejudiciul depășește două milioane de lei

ro

28 Mar, 2018 07:49 1613 Marime text
În cursul acestei dimineţi, 28 martie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 8 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov  şi 5 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălarea banilor.
 
Potrivit Poliției Române, din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuiţii,  administratori de societăţi comerciale  cu obiect de activitate în domeniul construcţiilor, folosind conturile a trei societăţi comerciale, cu comportament tip fantomă, au înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni economice reale, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului.
 
Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul  Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice –Poliţia Sectorului 4.
 
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.800.000 de lei.
Suma supusă procesului de spălare se ridică la 4.700.000 lei.
 
Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
 

”Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” - au precizat polițiștii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii