Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:31 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la persoane care pretindeau că fac parte din Uniunea Națională a Barourilor din România

ro

03 Feb, 2016 08:30 686 Marime text
Peste 50 de polițiști din Bucureşti pun în aplicare, în această dimineaţă, patru mandate de percheziție la persoane care pretindeau că fac parte din Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) și organizau cursuri de avocatură, contra cost, care ar fi oferit persoanelor vătămate dreptul să profeseze ca avocat, atât în România, cât și în alte țări europene.
 
Prejudiciul în acest dosar a fost estimat la suma de 40.000 de euro.
 
Perchezițiile, efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sunt efectuate în județele Olt și Vâlcea, cinci mandate de aducere fiind puse în executare într-un dosar de înșelăciune.
 
Potrivit unor surse judiciare, persoanele suspectate, doi italieni și o româncă, percepeau o taxă de 1.500 euro pentru cursul respectiv și au reușit să înșele 27 de persoane, cetățeni italieni.
 
Din datele și probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că, în perioada 2014 - 2015, bănuiții, pretinzând că au calitatea de reprezentanți al unui barou de avocatură, au indus în eroare mai multe persoane, oferindu-le în schimbul unor sume de bani posibilitatea absolvirii unui curs ce le-ar permite ulterior să profeseze ca avocat, atât în Romania, cât și în alte țări europene.
 
Persoanele vizate urmează să fie aduse la sediul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București — Serviciul Investigații Criminale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii