Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:34 22 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciu de 1.000.000 de euro!

ro

15 Oct, 2015 07:53 979 Marime text
La această oră, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, 57 de poliţişti, dintre care 40 specializaţi în investigarea criminalităţii economice, efectuează 19 percheziţii, în patru judeţe (Timiş, Alba, Vâlcea şi Mehedinţi), la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani şi la sediile firmelor administrate de acestea.
Activităţile sunt coordonate de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi se desfăşoară în cadrul a două dosare penale aflate în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş. De asemenea, la acţiune participă 17 luptători de intervenţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, precum și jandarmi.
În fapt, din cercetări a reieşit că, în perioada 2013-2015, 12 persoane, în calitate de reprezentanţi legali (asociaţi, administratori, împuterniciţi) la patru societăţi comerciale cu sedii declarate in judeţul Timiş, s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.
Cei în cauză ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziţia si livrarea de materiale feroase si neferoase, pentru care au diminuat artificial impozitul pe profit.
Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat este de peste 1.000.000 de euro. Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate au fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume, prin diferite operaţiuni sau tranzacţii financiare. Astfel, cei în cauză ar fi făcut depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate de către persoane interpuse, în calitate de împuterniciţi pe conturile bancare. De asemenea, sumele depuse ar fi fost rulate în conturile bancare ale societăţilor, fiind astfel disimulată adevărata natură a provenienţei şi circulaţiei banilor.
Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii