Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:00 25 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții în Constanța și alte trei județe. Un prejudiciu adus statului de peste 4,5 milioane lei

ro

07 Jan, 2016 14:20 1395 Marime text
 
În cusul zilei de ieri, procurorii DIICOT, - Biroul Teritorial Teleorman împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul BCCO Bucureşti şi BCCO Constanţa au efectuat un număr de 17 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Teleorman, Ilfov, Constanţa şi a municipiului Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea  infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.
 
În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2010-2014, pe raza municipiului Teleorman,  s-a constituit un grup infracţional organizat format din reprezentanţii legali ai două societăţi comerciale care aveau ca obiect de activitate comerţul cu băuturi alcoolice, grup la care ulterior au aderat şi alte persoane.
 
Prejudiciul cauzat prin săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, a fost evaluat la valoarea de 4.520.471 lei, sumele de bani fiind reintroduse de către membrii grupului infracţional, în circuitul financiar.
 
În cauză, a fost instituit sechestrul asigurător asupra a 13 bunuri imobile, 13 bunuri mobile şi a părţilor sociale ale unei societăţi comerciale.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
Sursa foto: pressalert.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii