Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții de amploare în Alba, Mureș, Bihor și Cluj

ro

27 Oct, 2015 08:40 1925 Marime text
 
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, în această dimineață sunt efectuate zeci de percheziţii majoritatea în zona Roşia Montană, dar şi în judeţele Bihor, Cluj şi Mureş, într-un dosar privind executarea de activităţi miniere fără drept, prejudiciul cauzat fiind estimat la peste 600.000 de lei.
 
Mai exact sunt efectuate în total 64 de percheziţii, din care 59 în Alba, trei în Mureş şi câte una în Bihor şi Cluj, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane bănuite de activităţi miniere fără permis sau licenţă, de evaziune fiscală, furt calificat şi de spălare de bani.
 
Conform comunicatului, poliţiştii vor pune în executare 48 de mandate de aducere.
 
În urma cercetărilor a reieşit că, în perioada 2013 - 2015, 48 de persoane ar fi exploatat, fără autorizaţie, zăcământ aurifer din galerii miniere sau halde aflate în conservare. Acestea ar fi sustras, prelucrat şi comercializat produse aurifere, introducându-le fără forme legale în circuitul economic sau plasându-le la case de amanet, sub forma unor garanţii, fără returnarea sumelor de bani împrumutate.
 
Prejudiciul cauzat astfel este estimat la peste 600.000 de lei.
 
Cercetările au fost efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.
 
La percheziţii participă în total 160 de poliţişti din cadrul IPJ Alba, cu sprijinul unor cadre din IPJ Mureş, Cluj şi Bihor. Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.



Sursa foto: hunedoaralibera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii