Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:20 13 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pensionarii militari luptă pentru drepturile lor. Ce decizii au fost luate în adunarea generală a Ligii pentru Apărarea Drepturilor Pensionarilor Militari

ro

26 Mar, 2018 08:41 3151 Marime text
În ziua de 23 martie a avut loc adunarea generală a Ligii pentru Apărarea Drepturilor Pensionarilor Militari, eveniment la care, în ciuda vremii deosebit de nefavorabile foarte mulți pensionari militari din București au participat. Potrivit organizatorilor au luat parte la Adunarea Generală și pensionari militari de la Cluj, Râmnicu Sărat, Galaţi și alte localități din țară care au dorit să fie la această importantă acțiune a ligii.
 
Trebuie subliniat și faptul că la lucrări au participat răspunzând invitaţiilor, de col.dr. ec. Mihaela Andrițoiu - director al CSP a MApN- reprezentanta a Ministrului Apărării Naționale și a Secretarului de Stat și șef al DRPCV, Gl. procuror Lupulescu Nicolae – reprezentantul șefului SMAp, Col. Dragoș Lucan – director DFC a MApN, col. Florin Baban – locțiitor al șefului Direcției pentru relația cu Parlamentul și Mr.Șerban din aceeași direcție.

Au fost alături de membrii Ligii pentru Apărarea Drepturilor Pensionarilor Militari și reprezentanții unor structuri asociative precum: Gl.lt.(r) Neculai Bahnareanu- președinte ANCMRR, Gl. (rtr) Iosif RUS - pressedinte ARPIA, Gl.lt.(r) Virgil Bălăceanu - președinte AORR, Col.(r) Marian Tudor -președinte ROMIL, Col.(r) Iulian Simion- președinte ASPMD
 

”Este demn de remarcat că toți reprezentanții pensionarilor militari , membrii ai Ligii sau din celelalte structuri asociative au fost de acord cu concluziile prezentate de președintele Ligii în cadrul raportului prezentat și anume că pensionarii militari sunt discriminați și că este strict necesară unirea eforturilor pentru a influență decidenții politici pentru a înlătura acest flagel” se arată într-o informare transmisă de preşedintele Ligii, gen. de brigadă în retragere Gropan Nicolae.

 
De asemenea, în cadrul evenimentului a fost prezentată Rezoluția Adunării Generale prezentată de dl.col.(r) Viorel Gligor, Col.(r) Aurel Ghiță a prezentat Proiectul Planului de management al Ligii pentru perioada martie 2018-martie 2019, iar Mr. (r) Petre Uciu a prezentat Proiectul Planului de venituri și cheltuieli.
 

”Deși din punct de vedere al prezenței adunarea a fost statutară la propunerea Gl.Bg.(rtr) Nicolae Gropan- adunarea a decis ca atât documentele prezentate cât și alegerea noilor organe conducătoare să se facă într-o nouă adunare la care să poată participa fizic, nu prin delegare, marea majoritate a membrilor Ligii, urmând că până atunci organele de conducere în funcțiune, împreună cu comitetul de inițiativă să-și continue activitățile și acțiunile începute, una din priorități fiind o acțiune fermă împotriva declarațiilor ale fostului președinte și ”comandant al Armatei” Traian Băsescu, la adresa pensionarilor militari” – se mai arată în informarea Ligii pentru Apărarea Drepturilor Pensionarilor Militari.

 
Sursa foto: Liga pentru Apărarea Drepturilor Pensionarilor Militari

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Adrian 03 Oct, 2018 16:01 Buna ziua! Ma numesc Adrian, fost cadru militar logistică ÎNCHIRIEZ camere si OFER ÎNGRIJIRE BUNICILOR intr- o vila TIP pensiune, zona deosebita jud.Arges. TEL.0773954356;0730252527.
  • Ghiţescu Teodor 20 May, 2018 08:01 Discriminarea este o politica a actualului stat capitalist de a favoriza sau defavoriza anumite categorii sociale aflate in aceeasi situatie juridica, atat pentru a "face economii la bugetul public, căt mai ales pentru a le invrajbi intre ele pentru a nu-si mai uni eforturile impotriva abuzurilor guvernantiolor. Pensionarii militare sunt discriminati intre ei pe baza datei iesirii la pensie si in general sunt discriminati fata de alte categorii socioprofesionale, cu privatiuni asemanatoare (evident inferioare celor impuse militarilor) asa cum sunt magistratii, a caror salarii si pensii medii sunt duble. Discriminarea pe baza datei pensionarii are nenumarate cauze, majoritatea juridice (OUG de favorizare a anumitor categorii), dar si economice: prin politica antidemocrata de renominare si denominare a leului, practicata in perioada 1990-2005, prin care salariile medii brute ale romanilor (si militarilor) ca si pensiile lor au fost aduse la nivelul anului 1962 (957 lei - in 2005 conform tabelului de recalculare a pensiilor) şi in consecinta baza de calcul a pensiilor celor pensionaţi in aceasta perioada a fost micşorata fara nici o justificare economica la sume derizorii.
  • Stefan 03 May, 2018 10:01 Discriminarea consta in aceea ca un colonel iesit la pensie inainte de anul 2000 are pensie cat un sfert din a unui caporal in 2018.
  • Adrian 27 Mar, 2018 14:14 Vedeti media pensiei militare si comparati-o cu media pensiei civile si apoi trageti concluzia! Unde este discriminarea? S-a repetat de nenumarate ori: ASTEPTATI PANA IN 2020!
  • Adrian 27 Mar, 2018 14:11 Domnilor, cum sunt discriminati pensionarii militari? Domnii pensionari militari beneficiaza de o lege a pensiilor infinit mai favorabila fata de civili. UNDE E DISCRIMINAREA? Nu se intelege. Poate glumiti...