Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:04 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Penare şi agende contrafăcute au fost descoperite într-un container din portul Agigea

ro

17 Sep, 2012 15:46 901 Marime text
O echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China în P.P.F. Constanţa Sud Agigea, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute.

Containerul controlat în data de 14.09.2012, în jurul orei 16.00, sosise din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov şi era încărcat cu 426 articole de papetărie, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Bunurile descoperite, reprezentând penare şi agende tip jurnal pentru copii cu însemnele unor mărci cunoscute, cu o valoare de aproximativ 16.000 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea confiscării.

Pe lângă aceste bunuri, echipa de control a mai descoperit în containerul respectiv marfă nedeclarată constând în 600 de mape port documente şi 768 seturi de cretă colorată, cu o valoare de aproximativ 4.000 lei.

Ce riscă administratorii

Administratorii societăţii comerciale, doi cetăţeni români cu reşedinţa în Bucureşti, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998 republicată, respectiv pentru prezentarea de acte nereale autorităţilor vamale, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii